Kiemelt hírek

Karakas és Ungvári is korán búcsúzott, lemaradtak a vigaszágról

2014. augusztus 27. | szerző Szasza | Judo

Mindkét szerdai magyar versenyző, az 57 kilós között induló Karakas Hedvig és a 73 kilós Ungvári Miklós is korán, már a tizenhat között befejezte szereplését a Cseljabinszkban zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

ungvari_miklos_belso

Ungvári Miklós

Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros vb-bronzérmes Ungvári Miklós – a portugál Jorge Fernandes és a kanadai Alexis Morin-Martel elleni ippongyőzelem után – a nyolcaddöntőben a hazai közönség előtt szereplő Musza Moguskovval találkozott.

A kettejük különpárharcában 3-2-re vezető ellenfél, illetve a 33 éves magyar is két-két intést kapott, így jutottak el az aranypontig tartó hosszabbításig. Ebben Ungvári nem járt sikerrel a földharc során, majd a vb-harmadik orosz is indított egy akciót, aztán a bíró váratlanul megintette passzivitásért Ungvárit, ami Moguskov győzelmét jelentette.

A szintén vb-bronzérmes Karakas Hedvig a türkmén Rusana Nurjovova után, a nyolcaddöntőben a mongol Sumiya Dorjsurennel került szembe. A Honvéd versenyzője passzívan mozgott, alig indított, kétszeres Ázsia-bajnoki bronzérmes ellenfele pedig 25 másodperccel a vége előtt vazaarit kapott akciójára, s Karakas már nem tudott fordítani.

Mivel mindkét magyar harcos a 16 között kapott ki, lemaradtak a vigaszágról, és befejezték szereplésüket a vb-n. A csütörtöki versenynapon az egyformán 81 kg-os Csoknyai László és Krizsán Szabolcs képviseli a magyar színeket Oroszországban.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.