Kiemelt hírek

K-1 világbajnokot igazolt le a Bellator

2015. május 5. | szerző SzlobMil | MMA

Úgy néz ki, egyre jobb húzásokkal próbálják a piaci egyensúlyt fenntartani az MMA-val foglalkozó világszervezetek. Az UFC (Ultimate Fighting Championsip) egyik elsőszámú versenytársa, a Bellator egy világhírű brazil nehézsúlyú bajnokot igazolt le, aki nem más, mint a K-1-es érából már jól ismert Ewerton Teixeira.

taix

Aki esetleg még nem ismerné, elmondjuk, hogy Ewerton Teixeira harmadik danos kyokushin karatemester, a K-1 Japan GP 2008-as bajnoka és kyokushin karatéban is világbajnok.

Azt még nem tudni, hogy Ewertonnak ki lesz a legújabb ellenfele, és azt sem, hogy mikor láthatjuk őt harcolni legközelebb. Az egyik hozzá közel álló forrás szerint Teixeira szeretne minél előbb színre lépni, hiszen a mester 2013 áprilisában MMA-zott utoljára, ahol Eduardo Pezaót verte meg pontozással.

Teixeira (11-4 kick-box) 2012-ben mutatkozott be az MMA szabályrendszerében először. Belépője jól sikerült: kiütéssel győzött a harmadik menetben Raul Bazane ellen. Mérlege 3-0 MMA-ban, de eddig viszonylag névtelen ellenfeleket kapott.

Kick-boxos múltja már korábbra tehető: 2003-ban volt az első meccse, itt is nyerni tudott. Igazából 2008-ban ismerte meg a világ, amikor megnyerte a K-1 Japan GP 2008 bajnokságot Fukuokában, leverve Kyotaro Fujimotót, Tsuyoshi Nakasakót és Tsutomu Takahagit egyetlen éjszaka alatt.

Teixeira karrierje során megvert már még ezeknél is nagyobb neveket: legyőzte Errol Zimmermant, Jerome Le Bannert és Musashit is a K-1 ringjében.

Forrás: MMAFighting

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.