Kiemelt hírek

Jun Fan Jeet Kune Do szemináriumon jártunk

2017. november 2. | szerző akadmin | Jeet Kune Do

A Lótusz Ököl Harcművészeti Iskola vezető mestereként, és az NyHS tagjaként, Sifu Sárvári Zoltán Olaszországban járt, hogy részt vegyen a Sifu Peter Chin, és Sifu Tommy Gong által október 28 – 29 – én tartott, két napos képzésen.

kep_2

Sárvári Zoltánt a helyi klub (Summa Maxima) vezetője, Marco Bellani, és Giuseppe Bordini (Kung Fu, Bruce Lee magazinok szerkesztője) hívta meg az eseményre. Mindkét napon 5 – 5 órában, elméleti, illetve gyakorlati ismereteket osztottak meg a mesterek a részt vevőkkel, Bruce Lee (Lee Jun Fan) eredeti tanításaiból, és a Jeet Kune Do legfontosabb technikai elemeiből.
Ritka, mérhetetlenül értékes esemény volt ez a JKD gyakorlók körében, hiszen két olyan oktató adta át ismereteit, akik személyesen tanulhattak az alapítótól, illetve Ted Wongtól, aki egyik első számú instruktora volt – Peter Chinnel együtt – Bruce Lee-nek. Peter Chin, közeli barátja, gyakorlótársa volt Lee-nek, így olyan történeteket, technikákat, edzésmódszereket is átadott a gyakorlóknak amiket csak kevesen tudnak hitelesen közvetíteni. Sifu Gong attól a Ted Wongtól tanulhatott – és kapott oktatói diplomat – aki azon kevés instruktorok közé tartozott, kik a legtisztább formában kapták, és adták tovább az akkorra már kiforrott Jeet Kune Do-t.

kep_1

A részt vevő európai klubok képviselői leginkább azokat a sarkalatos pontokat tanulmányozták, melyek alapjai a technikák hatékony alkalmazásának, s kulcsot adnak a sikeres, hatékony küzdelmi megoldásokhoz.
A két mester nagyon közvetlen, baráti hangnemben adta át a tudást. Nyitottságuk, tudásuk, és lelkületük egyaránt tükrözte azt az örökséget, amit Bruce Lee hagyott hátra a jövő harcművészeinek a Jeet Kune Do megalkotásával.

kep_3

Örömünkre szolgál, hogy az eseménynek köszönhetően más klubok, országok mellett (Olaszország, Románia, Csehország, Németország, Franciaország) hozzánk magyarokhoz is eljutottak ezek a “kincsek”! A baráti légkörben, sikeresen segítették egymást a különböző nemzetiségű harcművészek, hogy tökéletesítsék az önkifejezés, önismeret, és a harci képességek határtalan tárházát. Jó hangulat, kemény munka, mélységes belső filozófia jellemezte a hétvégi eseményt.
A szeminárium képeit itt is megnézheted: https://www.facebook.com/pg/jkd.rsd/photos/?tab=album&album_id=1597535906959547
Bővebb infók a Jeet kune Do-ról: www.onvedelem.eoldal.hu

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.