Kiemelt hírek

Joó Abigél aranyérmet szerzett a havannai GP-n

2016. január 25. | szerző SzlobMil | Judo

Kitűnően kezdték az idei esztendőt judósaink, a Havannában megrendezett Grand Prix-viadalon a magyar csapat szerezte a legtöbb érmet, szám szerint egy arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel repülnek haza legjobbjaink – írja a judoinfo.hu. Volt meglepetés is bőven, Ungvári Miklós például már rögtön az első körben búcsúzott a versenytől.

jooabigel2016havanna

A legjobb eredményt Joó Abilgél érte el a GP utolsó napján. A 78 kilogrammos versenyző ipponnal melegített be a chilei Jacqueline Usnayón, majd egy újabb teljes pontot érő megmozdulás következett az orosz Anasztaszija Dmitrijeva ellen. Abigél később egy olimpiai bajnokkal nézett farkasszemet (persze csak képletesen, hiszen ez nem MMA és nem is ökölvívás), de a KSI SE judósa ismét ipponnal győzte le Kayla Harrisont.

Pánczél Gábor tanítványa a dobogó legfelső fokára állhatott fel, két év után először.

A versenyen Ungvári Miklós az első körben kiesett, Bor Barna egy kemény időszak után végre ezüstérmet tudott szerezni. Cirjenics Miklós bronzérmével olimpiai kvótát érő helyre ugorhatott a rangsorban, Tóth Krisztián pedig kézsérüléssel küzdötte végig a zárónapot, és még így is ezüstérmet tudott szerezni.

Gercsák Szabinának is jól indult az év eleji szezon, ő ezüstérmet szerzett, ötödször kapott ki legnagyobb riválisától, Marti Malloytól.

Válogatottunk az éremtáblázat ötödik helyéig jutott, az élen Oroszország (3 arany, 0 ezüst, 1 bronz), Kuba (2, 1, 2) és Izrael (2, 1, 0) végzett.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.