Kiemelt hírek

Itt egy újabb önvédelmi szeminárium

2015. január 15. | szerző SzlobMil | Programajánló

Nem csak kempósoknak tart önvédelmi szemináriumot Kabina Balázs (5.DAN) és Renshi Kormos László (3. DAN) január 17-én Budapesten, az Oktogon Mozgás Akadémián.

unnamed (1)

Kabina Balázs immáron huszonöt éve kempózik. Az önvédelmi szemináriumon a többemberes támadásra készíti majd fel a jelentkezőket.

“A szemináriumok lényege, hogy nem csupán fizikálisan adjuk át a technikai tudásunkat, hanem igyekszünk a lehető legtöbb szakmai információt átadni, amelyet egyfajta rendszerbe tömörítünk, hogy mindenki számára érthető és hasznosítható legyen. Az ott megszerzett tudást azonban a mindennapokba át kell ültetni és be kell gyakorolni a mozdulatokat, hogy rutinná váljanak és az adott helyzetben ezt alkalmazzák. Ez már a harmadik közös önvédelmi szemináriumunk Lacival, de igyekszünk mindig más vetületből megközelíteni a témakört” – mondta Balázs.

A szeminárium során a technikákon túl egy-egy szituációs gyakorlatot is elemeznek majd a mesterek kisfilmek bemutatásával, hogy a hallgatók és a nézők megtanulhassák az alapszabályokat.

“Megoldásra mindig akad több módszer. Ha van előzmény, akár egy apró jel és ezt észre veszed, már közelebb is vagy a megoldáshoz, mint gondolnád. Mert minden fejben dől el” – emeli ki Kormos László.

unnamed

“Megvédeni magunkat nem is olyan könnyű. Sőt, nagyon nehéz. De meglátni olyat, amire eddig nem figyeltél, észre venni azt, amiről azt sem tudtad, hogy ott van, cselekedni azt, amire azt hitted te képtelen vagy. Ezt szeretném megmutatni minden kedves résztvevőnek, aki eljön, hogy egy kis játék a fejben apróságok, amire hangsúlyt fektetünk és képes lehetsz bármire. A Zen Bu Kan Kempo gyakorlása, a harcművészetben eltöltött 25 év, a munkahelyeim, ahol az önvédelem nem lehetőség volt, hanem feladat, valamint az élet kihívásainak tanulságából szeretnék egy kis részletet átadni, megmutatni. Gyakorolunk szituációkat és elemezünk valós videóra rögzített utca bonyodalmakat, konfliktusokat, verekedéseket. Úgy gondolom, mindenképpen hasznos lesz az ott elsajátított tudás, megoldásra mindig akad több módszer. Ha van előzmény, akár egy apró jel és ezt észreveszed, már közelebb is vagy a megoldáshoz, mint gondolnád. Mert minden fejben dől el” – zárta kedvcsináló beszédét László.

További információk itt.

Forrás: Zen Bu Kan Kempo

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.