Kiemelt hírek

Így zajlik egy nihon tai jitsu szeminárium

2015. március 25. | szerző SzlobMil | Beszámoló

Megismerkedni egy másik harcművészet filozófiájával, technikájával mindig izgalmas esemény. Ha egy verseny-centrikus harcművészet (kick-box) ismerkedik az önvédelmi alapokon működő harci művészettel (tai-jutsu), az igazán különleges élményt jelent. Ilyen célok vezérelhették a Bajnai Kick-box Klub vezetőit, Balázs Gábort és Szabó Vilmost, amikor egy nagy érdeklődésre igényt tartó szemináriumot szerveztek meg.

foto-14

Az előadó oktató egy sokoldalú harcművész: Shihan Pospischil Tamás (7. DAN), zen nihon tai-jutsu do, ju-jutsu és kyusho jitsu mester, az Óbudai Tai jitsu kai Kan vezetője, a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi csoportjának huku shidoinja, helyettes vezetője. A szemináriumot Pallagi Tibor, Bajna polgármestere köszöntötte, aki megnyitójában kitért arra, hogy Bajnán nagy becsben tartják a sportot, és azon belül a két évtizedes múltra tekintő kick-boxot.

foto-1

Ezt a tényt az is alátámasztotta, hogy a település első embere fontosnak érezte, hogy időt szakítson arra, hogy elmehessen a megnyitóra. Shihan Gregor László (6. DAN), a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi csoportjának vezetője – akinek számos szemináriumot és edzőtábort köszönhetnek a harcművészek és a küzdősportolók –, meg is jegyezte, hogy nem minden polgármester érzi úgy, hogy jelenlétével megtiszteli a hozzájuk érkezett sportembereket…

foto-13

Shihan Pospischil Tamás (balra) éppen hatalmas tudásának egy részét adja át

A kétszer három órás, tartalmas edzés számos érdekes elemet tartalmazott. Nem volt könnyű helyzetben Pospischil mester, hiszen teljesen eltérő korú, fokozatú és irányzatú harcművészeket kellett oktatnia. Tai-jitsu, ju-jutsu, karate, kick-box, aikido irányzatok képviseltették magukat. Pusztakezes technikák, rövid bot használat, kés elvétele, töltötte ki a napot. Nem elsősorban fizikális nehézséget jelentett a szeminárium: hosszú koncentrációt igényelt ez a nap. A szeminárium emléklapok átadásával zárult, a résztvevők jó hangulatban búcsúztak el egymástól.

11067477_850424405022894_4526598724796423482_n

A jó szervezésért nagy dicséret illeti a gondos házigazdát, a Balázs Gábort, Szabó Vilmost és társait, a Bajnai Kick-box klubot.

Forrás: Gregor László

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.