Kiemelt hírek

Hatalmas siker volt a Kyusho kongresszus

2013. augusztus 4. | szerző akadmin | Kyusho

Első ízben rendezték meg a nagy kyusho világtalálkozót. Hanshi Adámy István értékel.

 

I. EKA Convention – 2013. augusztus 1-4., Budapest 
Négynapos kyusho programsorozat várta Magyarországra a világ harcművészeit augusztus elején. Az első alkalommal megrendezett páratlan eseménysorozat, az I. EKA Kyusho Kongresszus, elsősorban az Életpontok és azok harcközbeni használatának ismereteit hivatott megosztani, valamint nagy súlyt fektet az emberi test és psziché, a harcművészetekkel való kapcsolatának vizsgálatára is.

A nagy sikerrel lezajolott nagy kyusho világtalálkozó tapasztalatait Hanhi Adámy István, az EKA stílusképviselőjének szavai hűen összefoglalják.

Az amire és amiért létrejött az EKA Kongresszus, jobban nem is sikerülhetett volna. A mintegy 60 résztvevő 13 országból 4 nap tömény tudást, tudományt kapott. Annyit, amire nem is számított. Volt ebben tudományos elmélet, tudományos gyakorlat, kínai orvoslás, pszihológia, neurológia, coaching, mint tudomány, edzéselmélet és gyakorlat, élesztési gyakorlat Kyusho módra, de új gondolatokkal színesítve, multuisetion training, és EKA szint 1-2-3. 

A vidámság és a humor át-átszőtte a rengeteg munkát, így a nevetés sikeresen oldotta a napi fáradtságot.

Nagy utat tett meg eddig az EKA, de valójában még csak most kezdődik az igazi nemzetközi pályafutása. Egyre nagyobb az érdeklődés és konkrétan megnyilvánuló részvétel a különböző országok és harcművészeti irányzatok részéről. Egyre többen akarnak tudatosan részesei lenni annak, amit az EKA egyedülállóan képes nyújtani még a Kyusho szélesnek mondható nemzetközi palettáján is.

Szénási Hanshi kiváló érzékkel és képességgel, na meg nagy nyugalommal és türelemmel szervezte az eseménysorozatot.

A kongresszus eldöntötte, hogy minden évben megrendezi az ehhez hasonló rendezvényt, tekintve, hogy olyan szakmai gazdagságot és fejlődést biztosít az EKA tagsága részére, ami más módon nem kivitelezhető. A következő eseményre Németországban kerül sor, majd az azutánira ismét Budapesten.

Hazai részről gazdag volt az előadók listája, Sófi doktor pszihológiát és neurológiát, Gubacsi doktor a fizikai felkészítés tudományát, Szénási Hanshi és Molnár László Sensei az élesztés tudományát, Nyiba Sándor a Kyusho a földharcban, jómagam és Madár a Kyusho a full contactban előadásokat tartották. De több neves külföldi előadó is gazdagította a széles repertoárt.

A három napra szétosztott EKA 1-2-3 szintek képzésében is főleg a hazai oktatók működhettek közre, úgy mint Szénási Hanshi, Poszpisil Tamás, Gilányi Attila és jómagam. Munkánk pozitív viszhangja felkészültségünk eredményességét mutatja.

Végül megemlíteném, hogy az eseményeken egyre több Kyokushin mester és tanítvány vesz részt, ami egy lassú folyamat kezdete ugyan, de egyre többen ismerik fel a full contact karatéban a Kyusho ismeretek tényleges alkalmazhatóságát az eredményesség oldalán. Holnap Balatonon folytatódik a szakmai tábor.

OSU!
Hanshi

A kongresszus határozata szerint legalább kétévente Magyarország fogja rendezni a Kyusho Világtalálkozót. További beszámolók hamarosan!További info:  www.kyusho-academy.com

Comments

comments