Kiemelt hírek

Hárspataki Gábor U21-es világbajnok!!!

2015. november 16. | szerző SzlobMil | Karate

Hárspataki Gábor aranyérmet nyert a jakartai Kadet, Junior és U21-es Karate Világbajnokságon, amelyen 91 ország közel 1500 versenyzője indult. A 19 éves magyar versenyző az U21-esek között a 75 kg-os kategóriában, küzdelemben lett világbajnok. Ugyanebben a korosztályban Tamás Ferdinánd és Vajda Lilien bronzérmet nyert.

harspatakirug

Fantasztikus évet tudhat maga mögött Hárspataki Gábor: februárban U21-es Európa-bajnok lett, júniusban tagja volt a Régiók Európa-bajnokságán bronzérmet szerzett felnőtt magyar csapatnak, szeptemberben pedig aranyérmes lett a sportág legrangosabb, Karate1 Premier League elnevezésű sorozatának németországi állomásán.

Az MTK karatésa az indonéz fővárosban sem talált legyőzőre. Hárspataki a 75 kg-os súlycsoport 62 fős mezőnyében hat diadalt követően állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Sorrendben orosz, indiai, örmény, török és görög ellenfélen túljutva került a döntőbe, ahol 3-1-re verte a japán Nishimurát. Sikerével Hárspataki Gábor – S. Kovács Ádám, Szegedi Döme és Boussebaa Aicha után – a magyar karate sportág negyedik korosztályos világbajnoka lett.

“Mindenekelőtt szeretnék MTK-s edzőimnek köszönetet mondani, nélkülük nem itt tartanék” – mondta a döntőt követően Hárspataki Gábor. – “Éremért jöttem Jakartába, hiszen nagyon sokat dolgoztunk ezért, jóval többet, mint például az év eleji Európa-bajnokság előtt. Meccsről meccsre melegedtem be, és nagyon örülök, hogy a végén aranyérmet tudtam nyerni. Ez eddigi pályafutásom legnagyobb sikere, de úgy érzem, hogy még sok van bennem, és a felnőttek között is szeretnék hasonlóan szép eredményeket elérni. Egész életemben a karatéval szeretnék foglalkozni!”

Sportkarrierje legnagyobb sikerét érte el Tamás Ferdinánd és Vajda Lilien is Jakartában – mindketten a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Az MTK mindössze 18 esztendős férfi versenyzője a 67 kilósok között négy győzelmet követően az elődöntőben szoros mérkőzésen kapott csak ki a kategória egyik világsztárjától, a francia Da Costától. A bronzmeccsre Tamás Ferdinánd alaposan felszívta magát, és a létező legnagyobb különbséggel, 8-0-ra győzte le az osztrák Rettenbachert. Az U21-es nők 55 kg-os mezőnyében Vajda Lilien is egészen az elődöntőig menetelt, ott viszont nem bírt iráni ellenfelével. A harmadik helyért a Magyar Goju-kai egyesület karatésa 5-2-re verte a kínai Csent. 

A vb zárónapja előtt Magyarország az éremtáblázaton az előkelő kilencedik helyen állt.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.