Kiemelt hírek

Harcművészek csatazajától lesz hangos a hétvégén Békéscsaba

2016. október 19. | szerző SzlobMil | Kendo

Szombaton Békéscsabán egyszerre két nívós harcművész eseményt is rendeznek a mostani hétvégén. A városi sportcsarnokban 10 órai kezdettel kerül sor a Magyar Kendo Iado és Jodo Szövetség országos bajnokságára, ezzel egy időben egy magas színvonalú szemináriumra is sor kerül, egy 9 danos mester vezetésével.

kendo-fightermagazin

A kendo anno a régi szamuráj harcosoknak segített a kardvívás gyakorlásában. Ebből alakult ki egy sportág, amelynek egyre jobban nő a népszerűsége és már a Világjátékok programjába is belekerült. A rendező Csabagyöngye Viharsarok Kendo Klub az idén ünnepli alapításának tizedik évfordulóját, ezért is kaphatták meg az egyesület kendósai a rendezés jogát.

A magyar mezőny legjobbjai – köztük Európa-bajnokok is – harcolnak majd egymással, a rangos bajnokságra jelentkezni már nem lehet, de a rendezők szeretettel várják a szurkolókat.

Ezzel egy időben egy várhatóan magas színvonalú, shotokan karatés szemináriumra is sor kerül Békéscsabán. Sensei Sáfár László (9.DAN) nagymester, az A.J.K.A. (American JKA Karate Association) nemzetközi főinstruktora, egyben a magyarországi szervezet vezetője tart zárt edzőtábort a Békéscsabai Lakótelepi SE shotokan karate szakosztályának vendégeként.

Szombaton délelőtt és délután, vasárnap délelőtt lesznek az edzések, és ismerve a hetven éven felüli, de még most is kőkemény Sáfár nagymestert, a résztvevők nem fognak unatkozni…

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.