Kiemelt hírek

Ha támadod a szemet, megbüntetlek!

2015. február 9. | szerző SzlobMil | MMA

Legutóbbi podcastjában az UFC egyik híres kommentátora, Joe Rogan elárulta, hogy az UFC elnöke úgy ritkítaná a véletlen (vagy rosszabb esetben szándékos), de az MMA-ban sajnos egyre gyakoribb szembenyúlások számát, hogy egy pontot vonna le minden egyes tiltott mozdulatért.

MMA: UFC 172- Jones vs Teixeira

Jon Jones szinte minden egyes mérkőzésén legalább egyszer belenyúl az ellenfelek szemébe

Az UFC-ben használatos nyitott ujjú kesztyűknek megvannak a maga előnyei, főleg akkor, ha a harcosok a földre kerülnek, és ott különböző földharcos technikákat alkalmaznak, ami egy bokszkesztyűben lehetetlen lenne. A hátrány ezzel szemben (a szóviccért elnézést kérünk… – a szerk) az, hogy miattuk nagyon magas a szembenyúlások rizikója is, ami akár egy harcos mérkőzésének, rosszabb esetben pedig szeme világának elvesztésével is járhat.

Joe Rogan már évek óta nézi kritikus szemmel ezeket a szörnyű szembe nyúlásokat, de kritikái mellé megoldást nem sikerült csatasorba állítania. Főnökeinek viszont igen:

“Beszéltem nemrég Dana White-al és Lorenzo Fertittával, és szerintem hamarosan büntetni fogják a harcosokat, hiszen a kesztyűk régen ugyanilyenek voltak, mégis kevesebb szembenyúlás volt.”

me

Ez valóban így van, azonban az ütések és védések az MMA-ban még nem voltak valami változatosak tizenöt éve. A mai harcosok sokkal kreatívabbak és ravaszabbak elődjeiknél: színlelnek, eltáncolnak, stílusuk kevésbé behatárolt. Rogan szerint drasztikus lépés az egy pont levonás, de legalább ily módon kevesebb baleset történik majd az Oktagonban.

Forrás: bloodyelbow

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.