Kiemelt hírek

Fergeteges edzést tartott, kitüntette Wátz Gábort Kaicho Adámy István

2016. március 23. | szerző SzlobMil | Ott jártunk

Nagy esemény nemrég történt a kyokushin karate történelmében: Wátz Gábor barna öves szintről sho dan fokozatra (Sho Dan) emelkedett. A kinevezést korábbi mesterétől, Kaicho Adámy Istvántól (9. DAN) kapta, amiért 50 évesen teljesítette a kyokushin karate legnagyobb kihívását, a 100 ellenfeles küzdelmet. A ceremóniát egy rendkívül tanulságos edzés előzte meg.

Wátz Gábor a közönség soraiból figyelte az edzést

Wátz Gábor (1. DAN) a közönség soraiból figyelte az edzést

A kaszásdűlői 3K Kulturális Központban – ahol egyébként Hanshi Szénási Zsolt (8. DAN) szokott edzéseket tartani – rengeteg fekete öves mester jelent meg, nagyon sok dan gyűlt tehát össze.

Sok néző is részt vett az ingyenes rendezvényen, ők kényelmes székekben foglaltak helyett a harcművészek mögött.

Legelőször dr. Sensei Gubacsi Attila (4. DAN) izzasztotta meg a résztvevőket szokásához híven egy rendkívül energikus és intenzív bemelegítő edzéssel:

Ezután egy kis pihenő következett: megszólalt Kaicho Adámy István. A gi-k mozgásának és a “csatakiáltások” hangját síri csend vette át, mindenki a nagymester szavaira figyelt.

“Amikor egy nagymester eljön hozzátok, mindig a csodát várjátok tőle. Azt, hogy majd elmondja, mi a csúcs. Én azonban azt mondom, hogy ha az ember fölér a hegy csúcsára, ott már nincs semmi. Az egy hegy, egy csúcs. Amit onnan látni lehet, az maga a hegy, az alapok. Én a hegyről, az alapokról szeretnék beszélni, nem a csúcsról. Szerte a világon mindenhol azt látom, hogy az alapokban hiányosságok vannak.” – mondta Adámy István, majd végigvett pár alaptechnikát a résztvevőkkel együtt.

hi

“Hajlamosak vagyunk a testünk különböző pontján bizonyos erőket, energiákat elszivárogtatni. Nem mindig megy bele minden erő abba a technikába, amit gyakorlunk, tehát valahol szivárog a rendszer.” – elemzett Adámy nagymester, majd rátért arra, hogyan lehet kiszűrni ezeket a szivárgó energiákat.

Ezt követően szó esett az uchi uke gyakorlati alkalmazásáról is:

A jó hangulatú edzésen elhangzott, hogy az ember átlagosan csak a 17%-át tanulja meg azoknak a dolgoknak, amit aznap tanítottak neki, ezért ebben a cikkben mi nem is mutatunk több edzésvideót.

Helyette mutatjuk a nap egyik fénypontját, vagyis azt az eseményt, amelyen Wátz Gábor megkapta a Sho Dan-t a Global Kyokushin Budokai elnökétől, vagyis Adámy nagymestertől:

A kitüntetésben részesült Wátz Gáborról kiderült, hogy kétszáz ellenféllel is megküzdött már – kétszer.

Wátz Gábor Senpai nagyon hallgatag és visszafogott volt a dan diplomája átvételekor. Ennek okait egy privát levélben magyarázta el Adámy nagymesternek, aki megosztotta ezeket a gondolatokat. Vigyázat, rendkívül megható sorok következnek, minket a hideg is kirázott:

“Osu! Kaicho!

Köszönöm szépen a felemelést és a felemelő szavakat!!
Azért nem beszéltem mert meghatódtam és mert Kaicho napja volt! Köszönöm az együtt töltött időt és azt amit útra valóul kaptam!
(A hegy tetejére felérve kinyílnak, aktiválódnak az érzékszerveink és a nagy semmi helyett elengedés,elfogadás,megnyugvás stb”találkozás a végső igazsággal.).
Mint a sas. Szárnyal az emberi lélek. Boldog nyugodt, kiegyensúlyozott, s már tudja mit miért tesz, s már érzi hogy a szélnek van hangja, a levegőnek illata, s hogy az energiák hatnak rá. Köszönöm a precíz edzéseket! Köszönöm a bizalmat! Köszönöm az edzések után közösen eltöltött időt! Köszönöm a közös táborozásokat! Köszönöm a szívből jövő nevetést! (Várna). Köszönöm az edzőtársakat! Köszönöm az első szerelmet, ami beteljesült! Köszönöm a családot amit kaptam! Köszönöm, hogy érzi, érti, amit tettem. Osu! Ez és még sok minden bennem van, volt, s csak a JÓ!” – írta Wátz Gábor.

Wátz Gábor (jobbra), és Kaicho Adámy István

Wátz Gábor (jobbra), és Kaicho Adámy István

Akik most nem lehettek jelen a nem mindennapi eseményen, de még idén szeretnének találkozni a nagymesterrel, azok jelezzék igényüket.

Ha lesz rá igény, Kaicho Adámy István újra ellátogat Magyarországra!

csop

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.