Kiemelt hírek

Fekete öves BJJ mesterré vált a birkózó legenda

2016. január 26. | szerző SzlobMil | Brazil Jiu-jitsu

Mivel a birkózóknál nincsenek övfokozatok, a sportág egyik legendája, Mark Schultz eddig nem büszkélkedhetett fekete övvel. A kétszeres világbajnokot egy másik sportág, a brazil jiu jitsu (BJJ) egyik neves képviselője, a szintén legendás Pedro Sauer (8. DAN) részesítette nemrég magas rangú kitüntetésben. 

pedro-sauer

Az olimpiai bajnok birkózó nem csak úgy ajándékba kapta az övet, hiszen korábban már voltak tapasztalatai BJJ-ben. Korábbi interjúkban beszélt például arról, hogy a brazil harcművészet egyik neves képviselőjével, Rickson Gracie-vel többször is gurult már a földön.

Schultz a Facebook-os oldalán erősítette meg a kinevezést: 

“Ma a Gracie Jiu-Jitsu mestere, Pedro Sauer ezeket az egyszerű, mégis monumentális szavakat intézte hozzám: mától fekete öves vagy. Nem is kérhettem volna ennél nagyobb megtiszteltetést.” – írta a meghatódott sztár.

Mark és fivére, Dave Schultz – aki szintén birkózó volt – azzal vonultak be a történelemkönyvekbe, hogy egy és ugyanazon az olimpián nyertek aranyérmet (1984, Los Angeles). A testvérpár több U.S. Opent, Világbajnokságot, olimpiai aranyat és NCAA-t nyert egyedül, mint az összes amerikai testvérpár összesen.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.