Kiemelt hírek

Ezüstérem és fighting spirit díj a magyaroknak

2012. október 17. | szerző akadmin | Kendo

A magyar vívók kiválóan versenyeztek Európa legnagyobb kendós klubversenyén, az Alessandria Kupán.

 
Az Alessandria Kupa, Európa legnagyobb kendós klubversenye. Idén (2012. október 12-14.) Tíz országból 150 versenyző érkezett Olaszországba –  és hogy érezzük a verseny súlyát, a teljes francia válogatott, a lengyel női válogatott, az olasz férfi válogatott jelen volt, és a szerbek is küldték válogatottjaikat.

Magyarországról egyedül a Budapest Főnix Kendo Klub érkezett igaz, visszajáró vendégként, a főnixesek ugyanis idén negyedszer indultak a kupán.
 
A verseny meglepetés magyar eredményeket hozott. Az első versenynapon Lukács Marcell kisebb csodát művelt. 13 évesen, kyu mezőny legfiatalabbjaként végiggázolt a juniorokon és a felnőtteken, és legyőzni egyedül a döntőben tudták. Mandia első tanítványa Ricaldone állította meg, igaz legtöbbször csak fellökni tudta Lukács Marcellt. Ricaldonét meg is intették agresszív vívásért. Így Lukács Marcell végül ezüst érmet szerzett.
 
Szegőfi Ákost már többen ismerték, mert junior csapat Európa Bajnoki ezüstérmesként, illetve az Athens Taikai ezüst érmeseként már megmutatta, vigyázni kell vele. A verseny végén azonban így is többen keresték meg a két fiatal kendóst, hogy fölírják a nevüket, mert még ugyan soha sem hallottak róluk, de úgy gondolják, a jövőben egyre többször fognak találkozni velük.
 
Szegőfi Ákos ugyanis azzal kezdte, hogy azonnal elbúcsúztatta a versenyből Christian Fillipit, az olasz férfi válogatott tagját, és a nyolc közé kerülését Guido Drago, az olasz férfi válogatott második tagja akadályozta meg. Szegőfi Ákos versenyzése Fighting Spirit díjat ért.
 

Lukács Marcell és Szegőfi Ákos
 
A díjkiosztó után Fabrizio Mandia megkereste Lukács Marcit, és arra tanította, hogyan kell az olyan típusú agresszív vívást kezelni, mint amilyet saját tanítványa mutatott be, és győzte le ezzel Marcit. Az olaszok és a Kokodan Kendo Club kiváló szervezésére és barátságos hangulatára ez a gesztus tette fel a koronát.

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.