Kiemelt hírek

Ezt olvassa! Történelmet írt a magyar kendo válogatott!

2015. június 2. | szerző SzlobMil | Kendo

A kétszeres Európa-bajnok Dubi Sándor a férfi egyéni bajnokságon nyújtott teljesítményéért Fighting Spirit díjat kapott a XVI. Kendo Világbajnokságon, Tokióban. A csapatkapitány nemcsak a saját sikerének örülhetett: alakulata, a magyar válogatott egy bravúros harmadik helyezéssel koronázta meg a fantasztikus sikert.

Kendo_vb_magyar_gyozelem_sportmenu

Lenyűgöző magyar sikerrel ért véget a Tokióban megrendezett XVI. Kendo Világbajnokság – hazánk mesterei egyedüli európai együttesként kerültek az elődöntőbe, ahol végül a biztos bronzérmet szerezték meg.

A világbajnokságok történelmében kizárólag a magyar válogatott tudott eddig kétszer is a dobogóra állni – ráadásul két egymást követő vb-n tették ezt meg.

A rekreátor beszámolója szerint a magyar csapat a csoportmeccsek során az ausztrál és román válogatottat sima 5-0-lal verte, a chileiek azonban nem adták könnyen magukat, de 3-2-vel a mieink jutottak az egyenes kieséses szakaszba. Itt először a belgákat múltuk felül 3-2-re úgy, hogy 0-2-ről állt fel a magyar csapat. A legjobb nyolcban a nemzeti csapat 3-1-re győzött Kína ellen, az elődöntőben végül kikapott Japántól, így bronzérmesként végzett a XVI. Kendo Világbajnokságon.

maf

A magyar férfi csapat kapitánya, Dubi Sándor (Szigetközi Junior Kendo Klub, 6. DAN) egy igazi csatavezérhez méltó teljesítményt nyújtott; végig nagyszerű vívást mutatva menetelt a legjobb nyolc felé, ahol azonban a japán Hidehisa Nishimura két kote vágással (kézfej vágással) győzedelmeskedett felette. Később mégsem ő, hanem Dubi Sándor nyerte a Fighting Spirit díjat, amit rendszerint a legkiválóbb küzdelmeket bemutató kendósok kapnak csak meg.

A bírák ráadásul még egy magyar mesternek, Szegőfi Ákosnak (Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub, 3. DAN) is odaítélték ezt a magas presztízsű kitüntetést.

Női egyéni kategóriában Bővíz Marina (Magyar-Japán Kendo Klub, 4. DAN) ugyancsak a legjobb tizenhatban végzett. Magyar női csapat idén nem indult a VB-n.

Kendo_vb_elondoto_sportmenu
A XVI. Kendo Világbajnokság férfi csapat kategóriájának végeredménye:

1. Japán

2. Korea

3. MAGYARORSZÁG

3. USA

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.