Kiemelt hírek

Ez már éles bevetés: két judoéremmel zártuk a hétvégét

2014. június 2. | szerző Szasza | Judo

Magyar duplázás a hétvégén: a 60 kilós Burján László szombati éremszerzése után vasárnap a 81 kilós Csoknyai László is harmadik lett a cselgáncsozók madridi világkupaversenyén, a 2016-os riói olimpia kvalifikációs sorozatának első állomásán.

Csoknyai László

Csoknyai László

Szombaton a 60 kilogrammosok versenyében Burján László meg sem állt az első magyar éremig, csak a négy között szenvedett egyszer vereséget bolgár ellenfelétől. Ezután azonban nem állította meg a kettő közül egyik spanyol judoka sem, így Madridban remekül, egy bronzzal kezdte az olimpiai kvalifikációt. A neheze viszont még csak most jön!

A nyitónap többi magyar szereplőjének nem volt szerencséje a spanyol fővárossal, Szabó Franciska (63 kg, Varga Cseppek) egy győzelemmel és egy vereséggel, Majer Tibor (66 kg, Közgép-Ceglédi VSE), Őri Felicián (66, Ippon Judo Tatabánya), Zámbori Bence (66, Honvéd-Kipex), Kiss Norbert (73, Atomerőmű SE) és Pupp Réka (48, Atomerőmű SE) pedig egy vereséggel búcsúzott a küzdelmektől.

A vasárnap induló Csoknyai László előbb legyőzött két spanyol, majd egy görög riválist, aztán kikapott az olasz Massimiliano Carollótól, így a folytatásban a vigaszágon mérkőzhetett. Ott először a brit Max Stewartnál, majd a svéd Robin Paceknél is jobbnak bizonyult, így bronzérmesként zárt.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.