Kiemelt hírek

Éltető Daniella világbajnok lett, Kálucz Martin megsérült

2014. október 15. | szerző SzlobMil | K1

Van egy jó, és egy rossz hírünk. Melyikkel kezdjük? A hölgyeké az elsőbbség, ezért Éltető Daniella sporttörténelmi tettéről számolunk be. A magyar lány a Fight 4 Glory rendezvényén WKU Thai Box profi világbajnok lett – számol be az örömteli hírről a totaldamage blogbejegyzése.

Forrás: totaldamage.hu

Forrás: totaldamage.hu

Daniella lett az egyetlen magyar lány, aki elmondhatja magáról, hogy ilyen színvonalas övet szerzett magának. A francia nemzeti Muay Thai bajnok, Magali Foroni egyáltalán nem volt partiban a magyar bajnokkal aki a totaldamage-nek saját szavaival írta le a tétmeccs összefoglalóját:

“Sajnos nem tudtam hamarabb utazni Svájcba, mert csütörtökön délután még vizsgám volt az egyetemen. Az ellenfél a 34 éves Francia Magali Foroni tapasztalt versenyző volt, folyamatosan támadott, próbált nyomás alatt tartani, de láttuk a gyenge pontokat is és a küzdelmet erre építettük fel. A gyenge pontja a lába volt, miután ezt támadtam minden adandó alkalommal, de ennek ellenére rengeteg körívrúgást elbírt a combja kívül és belül egyaránt!” – írta.

1898259_295025084030559_536883076502884707_n

Daniella a mérlegelésen

“A negyedik menetben jó erősen sikerült clinchbe fognom és folyamatosan térdeltem, könyököltem. A 4.menetben bedobták a törölközőt és így technikai K.O.-val nyertem!”

Két magyarért szurkolhattunk még lélekben a tornán:  Kálucz Martinért és Végi Csabáért, a Cutler Fight Team versenyzőiért. Mindkét harcosunk jól szerepelt a harcuk során, de sajnálatos és szerencsétlen módon mindkettejüket sérülés miatt kellett leléptetni, nem folytathatták azt, amit elkezdtek, csináltak, és majdnem véghez vittek.

Véginek a szemöldöke olyan csúnyán felszakadt, hogy a bíró nem engedte, hogy a sérülésnek komolyabb következménye legyen, ezért leállította a meccset. Martin mindvégig dominálta Beni „The Dog” Osmanoski-t, – aki nem mellesleg többszörös K-1 világbajnok –  a svájciak hazai reménysége meglepetten és ellenszer nélkül állt a magyarországi harcos előtt. Ilyen volt a harc tisztán, sérülés közbeszólása nélkül:

 

A harmadik menet végén történt meg a baj: egy fejelést követően Kálucz homloka felszakadt, a vérzést a szünetben nem tudták elállítani, ezért a negyedikre az orvosok már nem engedték kimenni. A hazai csapat érthetően roppant csalódott volt, de a debreceni harcos elfogadta a sorstól azt, amit kapott – mi tudjuk, hogy a WKU K-1 világbajnoki címe kit illet meg igazából…

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.