Kiemelt hírek

Egy szív, száz küzdelem

2014. október 27. | szerző fightermagazin.hu | Életmód

Fáradtan, de megkönnyebülten és boldogan dőltek hátra “A Száz Küzdelem Éjszakája” rendezvény harcosai, miután a több órás küzdelemsorozat után a kivetítőn megjelent a 100-as szám. A detki sportcsarnokban szülők, barátok, sporttársak szurkoltak azért, hogy minél többen teljesítsék az “előírt küzdelemdózist”.

Ez harminc résztvevőnek sikerült is; ők mindahányan teljesítették a küldetést. Azt a küldetést, amely egyáltalán nem volt egyszerű: a harcosoknak egyenként 100 kétperces menetet kellett abszolválniuk ahhoz, hogy győztesnek mondhassák magukat.

12

Nézze meg az utolsó pillanatokat videón!

A rendezvényre az ország számos pontjáról érkeztek harcosok, akik saját testi és mentális képességeiket tesztelték az eseményen. Köztük volt több HEGYEM-tanítvány is. Nem véletlenül, hiszen a rendezvény megálmodója és főszervezője, a Karácsondi Sportegyesület karate szakosztálya, a Suzume Dojo vezetője, Veréb Zoltán (Jang Tang Do, 2. DAN), maga is a HEGYEM aktív mestere.

Ő:

01

A főszervezőnek az volt a célja, hogy olyan lehetőséget biztosítson a harcművészeknek, ahol stílus- és szervezetfüggetlen módon bizonyíthatják be rátermettségüket és kitartásukat. Veréb Zoltán az esemény előtt elmondta: a karatékáknak nem a menetek megnyerése a fő céljuk, sokkal inkább a minél több találat elérése. Ez pediglen állva, fekve, bárhogyan megtörténhetett – a versenyzők a dojókban tanult elemeket remekül hasznosították a küzdelmek során.

35

A hagyományteremtő célzattal életrehívott eseményen több neves magyar harcművész is jelen volt. Pospischil Tamás (6. DAN) a Nihon Jitsu, dr. Gubacsi Attila (3. DAN) a kyokushin karate, Büki Péter (5. DAN) a judo, Kovács Gábor (4. DAN) pedig a shotokan karate képviseletében. Utóbbi harcművész a Magyar Karate Szövetség  hátrányoshelyzetű szekciójának vezetője, és 48 évesen közel 70 küzdelmet teljesített:

10690033_844166415623492_8410325319363304378_n

Pospischil Tamás

Pospischil Tamás

A rendezvényen jelen volt Detk polgármestere, Pelle Sándor is, akinek a szervezők ezúton is köszönik a segítséget.

A küzdelemsorozat végén díjak és kupák találtak gazdára: díjazták a legtechnikásabb és a legsportszerűbb harcost, a legfiatalabb és legidősebb résztvevőt, az indulók pedig elismerő oklevelet kaptak teljesítményük igazolására.

451

Fontos pontja volt a rendezvénynek, hogy a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom Diplomata Megbízólevelet adott át O-Sensei Réti Istvánnak (6. DAN), a tradicionális japán szamuráj erkölcsi alapokon nyugvó és erős karate mozgáskultúra-jegyekkel rendelkező hazai harcművészeti irányzat, a Ré Zen-Do alapító nagymesterének.

6

“A zen szerzetesként is példát mutató, karatékák százait tanító Mester a Hegyem Mozgalom törpe harcosainak példaképe. Mostantól tanításaival, bölcsességével és tudásával szolgálatba áll a Hegyem Mozgalom kötelékében is” – fogalmazott a Mozgalom vezetője a diplomata kinevezésekor.

A diplomataavató oklevél mellett a HEGYEM Köszönő Oklevelet is átadott: címzettje Pelle Sándor polgármester volt, aki itt éppen díjat ad át:

00

Tusjak, László, Varga Levente, Veréb Zoltán,  Pospischil Tamás, Gubacsi Attila, Réti István, Büki Péter, Szendi Norbert, Kivés Zoltán

Tusjak, László, Varga Levente, Veréb Zoltán, Pospischil Tamás, Gubacsi Attila, Réti István, Büki Péter, Szendi Norbert, Kivés Zoltán

A jó hangulatú, izgalmas és eredményes rendezvény után megteltek a Facebook-idővonalak az esemény értékeléseivel és jól elkapott pillanataival. Aki teheti, keressen rá a kulcsszavakra, és az itt tálalt fotógyűjteménynél még bővebb, még nagyobb tárházra talál.

Például itt… Vagy itt…  :)

No meg itt…

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.