Kiemelt hírek

Cirjenics Miklós bronzérmes Szófiában!

2015. február 9. | szerző SzlobMil | Judo

Újabb lépést tett a riói olimpia felé a paksi Atomerőmű SE száz kilogrammos judósa: Cirjenics Miklós bronzérmet szerzett a szófiai European Open-viadalon. A mieink közül a visszatérő Breitenbach Anett, illetve a száz kilós Fogasy Gergő hetedik lett Bulgáriában – írja a judoinfo.hu.

cirjenics2014szofia1

A szófiai viadal első versenynapja nagyon rosszul alakult a mieink számára: Szabó Csaba (60 kg, Kecskeméti JC) és Hagyó Gábor (66 kg, Honvéd-Kipex) tudott egy-egy meccset nyerni, de nem sikerült tovább menetelniük. Rajtuk kívül Burján László (60 kg, Budaörsi SC), Zámbori Bence (66 kg, Honvéd-Kipex), Gorjánácz Zsolt (66 kg, UTE), Szabó Frigyes (73 kg, Százhalombatta), Siroki Ibolya (57 kg, Budaörsi SC), Gercsák Szabina (63 kg, Hell-Miskolci JC) és Polyák Krisztina (63 kg, Budaörsi SC) is helyezetlenül zárt.

Vasárnap öt judósunkért szoríthattunk, közülük Köller Milán (81 kg, Mogyi-Bajai JC) nem tudta venni az első akadályt, míg a kilencven kilogrammosok között Vér Gábor (Honvéd-Kipex) két szép ippongyőzelem után a holland Verhagen ellenében búcsúzott.

Vér Gábor (fehérben) szép győzelmekkel kezdett

Vér Gábor (fehérben) szép győzelmekkel kezdett

A száz kilogrammosok versenyében Fogasy Gergő (Kecskeméti JC) két győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé, ott azonban az egyiptomiak óriása, a vb-bronzérmes Ramadan Darvis megállította. A vigaszágon a dél-koreai Von Dzsong Hon bizonyult erősebbnek, így Fogasy Gergő a hetedik helyen zárt. Ugyanebben a súlykategóriában Cirjenics Miklós a francia Clement, a szlovén Hajas és az ukrán Lucsin skalpját begyűjtve jutott el az elődöntőig

Fogasy Gergő (fehérben) nagyot küzdött Szófiában

Fogasy Gergő (fehérben) nagyot küzdött Szófiában

Az Atomerőmű SE reménysége az elődöntőben vereséget szenvedett a holland Michael Korreltől, a bronzmeccsen pedig a koreai Vonnal találta magát szemben. Miklós alaposan visszavágott a koreainak a minket ért „sérelmekért”: két jukónyi hátrányból fordítva megnyerte az összecsapást. Ezzel Cirjenics Miklós megszerezte pályafutásának harmadik érmét a Világkupa-sorozatban, és egy újabb lépést tett a nagy álom, a riói olimpiai szereplés felé.

Cirjenics Miklós bronzérmet érő akciója

Cirjenics Miklós bronzérmet érő akciója

A hetven kilogrammosok között másfél éves kihagyás után tért vissza a négyszeres világbajnoki érmes, Európa-bajnok Breitenbach Anett, akin az első két meccsen nem látszott a hosszas kihagyás: előbb a francia Melissa Heleine, majd a szlovén Anka Pogacnik is tapasztalta ezt. A Budaörsi SC rutions judósát a negyeddöntőben a japán Csizuru Arai állította meg, az ipponvereség duplán fájdalmas volt, Anett nem tudott kiállni a vigaszági meccsére, így a hetedik helyen fejezte be „újkori” első versenyét. Arai nem csak Anettet verte meg; gyakorlatilag végigsöpört az egész súlycsoporton, megnyerve a legjobbnak járó díjat, az aranyérmet.

A szófiai viadalon ötvenegy ország négyszázötvenkettő judósa lépett tatamira, a legjobban a japán küldöttség szerepelt (4 arany, 3 ezüst, 1 bronz – úgy, hogy a japánok csak a nőknél indítottak versenyzőket), megelőzve Hollandiát (2, 0, 4) és Franciaországot (1, 2, 2). Magyarország Cirjenics Miklós bronzérmével a tizenhatodik helyen zárt, holtversenyben nyolc másik válogatottal.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.