Kiemelt hírek

Címmeccset nyert MMA-ban a kempo vb-re készülő Székács

2017. március 16. | szerző SzlobMil | MMA

Az első menetben győzött karfeszítéssel Székács Ádám (SZTE EHÖK SE) Szögyényi Attila ellen (Ronin Fight Academy, Debrecen), a szombati Küzdelem Napja gála 63 kg-os MMA kategóriájában. A portugáliai kempo világbajnokságra is készülő harcos ezzel elhódította a World Fighting Corporation (WFC) amatőr bajnoki övét.

170311_kuzdelem_napja_niedermayer800px

A Küzdelem Napját ötödik alkalommal rendezték meg a gyulai sportcsarnokban, amelyen kempo, MMA és K-1 szabályok szerint küzdött a több mint negyven fighter. Ráadásul telt ház előtt, hiszen az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagy érdeklődés övezte a környék egyik legismertebb küzdősport rendezvényt.

Kempo 75 kg-ban Hári Botond (East Warriors MMA Gym) az első menetben kiütötte Donka Tibort (SZTE EHÖK SE), kempo 70 kg-ban pedig a debütáló Kovács Dániel (SZTE EHÖK SE) egy giotin fojtással nyert Mirel Ruje Paul (Fight Club, Margitta) ellen az első menetben.

Ezen az estén K-1-ben is volt kempós érdekeltség: Barna József (Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia) Jónás Zoltán (Dozso SE, Pécs) ellen vívott meg egy háromszor három percen át tartó küzdelmet 75 kg-ban, amelyben végül ellenfelét hozták ki győztesnek pontozással.

170311_kuzdelem_napja_szekacs800px

A World MMA Association (WMMAA) szabályai szerint is tartottak összecsapásokat a gyulai eseményen. Niedermayer Bence (SZTE EHÖK SE) az első felvonásban hátsó fojtással győzte le Ilie Gabrielt (SC Somo Kick-boxing, Temesvár) a 70 kg-os súlycsoportban. Micura Róbert (Soroksár-Pitbull) azonban kikapott, méghozzá kiütéssel Bot Dragantól (Iguana FC, Temesvár), szintén 70 kg-ban.

Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke, és a WMMAA magyarországi képviselője elmondta, hogy elégedett volt az idei Küzdelem Napja felhozatalával. Jól felkészített sportemberek léptek szorítók közé, akik túlnyomórészt látványos, kiélezett csatákat mutattak be.

170311_kuzdelem_napja800px

Lacza hozzátette, hogy az áprilisi, portugáliai kempo világbajnokságra készülő versenyzők teljesítményének külön örül, mert az eredményektől függetlenül látszik, hogy jó úton járnak a felkészülésben.

Fotók: Pusztai Gábor Máté

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.