Kiemelt hírek

Capoeira, ahogy kell…

2008. december 3. | szerző akadmin | Capoeira

Rengeteg edzéssel és játékkal zárták az évet a Legiao Brasileira csoport capoeirásai. Rengeteg edzés, játék, maculele és persze szamba itt! Videón is!

November elején a magyar játékosok új öveket kaphattak, bár azt tudni kell, hogy a capoeira rengeteg erőfeszítést kér, és csak a valóban komolyan tanuló diákok léphetnek előre.

Hét-nyolc év folyamatos gyakorlás a légióban már elég tudást ad, hogy valaki megtarthassa a bemelegítést, de instruktorrá csak azok válhatnak, akik teljesen elkötelezik magukat a capoeira mellett.

Mestre Zebrinha, a csoport alapítója egyenként vizsgáztatta a jelölteket Mestre Nem segítségével, így gyorsan kiderült, hogy a játék mellett ki mennyit sajátított el a zene és a portugál nyelv fortélyaiból.


Mestre Nem kicsikkel és nagyokkal
egyaránt megtalálta a közös hangot


A csoport itthoni rezidens tanárai minden rendezvényt valamilyen vezérfonalra fűzik. Idén abból kaphattunk példát, hogy milyenek az európai éljátékosok, ugyanis nem a brazil játékosok tudásának csodálása a cél.
Hanem nagyon kemény versenyhelyzetben szerepelni, és olyan magasra tenni az elvárásokat, hogy kontinenstől függetlenül ugyanazt jelentsék a fokozatok.
Így Ausztriából, Írországból, Csehországból, Németországból, Brazíliából és Lengyelországból is érkeztek tanárok és játékosok.A Legiao rodáiról mindenki tudja, hogy a regional olyan, amilyennek lennie kell, kemény és gyors. Ezért jönnek ide Budapestre is nagy örömmel az igazi játékosok, mert tudják, hogy itt nemcsak adni, de kapni is lehet.
Rengeteg edzés, játék, maculele és persze szamba: így telt el egy gyönyörű capoeirás hétvége.

>>> A batizadóról készül klip megtekinthető ITT!

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.