Kiemelt hírek

Canne de combat: Titis Parisien 2013

2013. január 29. | szerző akadmin | Canne De Combat

A kilencedik alkalommal megrendezett párizsi canne szeánszon a sportág legjobbjaival gyakorolhattak a magyar vívók.

 

A Titis Parisien egy mára már hagyományosnak tekinthető párizsi csapatverseny, melyet ezúttal már kilencedik alkalommal szervezett meg az Apache klub.  Az idei verseny január 19. és 20. között zajlott, melyre öt országból érkeztek versenyzők. A franciák mellett angol, német, szlovén és magyar csapatok is indultak a versenyen. A magyar csapat – hogy kibabráljon a franciákkal – Csélcsap néven indult, és hetedik lett a versenyen mellyel a közép mezőnyben végzett. Az első helyet a tavalyi világbajnok Benjamin Latt vezette Team Flanc szerezte meg, míg a második és harmadik helyen a német Duck-team és a szlovén Kamnik1 végzett.
A hétvégi versenyt megelőzően pénteken az ASCA klub edzésén vettek részt a mieink, ahol újfajta edzés módszerekkel ismerkedhettek meg, egyúttal kiváló alkalom volt a másnapi megmérettetésre történő bemelegítésre.Szombaton a verseny helyszínén elköltött közös reggeli után kezdődtek a mérkőzések. Mindenki mindenkivel játszott, az első napon tíz meccse volt a magyaroknak, vasárnap pedig három. A verseny érdekessége hogy az indulók részt vesznek a bíráskodásban is, így gyakorolhattuk ezt a szerepkört is. A mérkőzések után mindkét nap lehetőség volt vizsgákat tenni, így Nyilasy Péter a fehér szalagot, Nyilasy-Szilberhorn Niké, Illés Luca és Petőfi Zsigmond a piros szalagot szerezte meg.

Titis Parisien 2013 csoportkép

A verseny végig nagyon jó hangulatban telt, a szervezők rendkívül kedvesek és segítőkészek voltak mindenben. A következő “randezvous” nyáron, a Szlovén tengerparton megrendezendő nyári táborban lesz. 

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.