Kiemelt hírek

Brutálisan látványos volt a 11. Zhengzhou Shaolin Wushu Fesztivál megnyitója

2016. november 18. | szerző SzlobMil | Kung-fu

11. Nemzetközi Zhengzhou Shaolin Wushu Fesztivált október 16. és 20. között tartották meg a shaolin wushu szülőföldjén, Zhengzhou-ban, Kínában. A megnyitó műsorától leesett az állunk. Nézzék csak:

A fesztivált a barátság, a kommunikáció és a közös fejlődés fenntartása érdekében rendezték meg immár 11. alkalommal. A lenyűgöző rendezvénysorozat 1991-ben indult útnak, a mostani világversenyre 67 országból 2227 harcművész érkezett, hogy együtt ünnepeljen (és harcoljon).

Az esemény a kínai kultúra, az ismerkedés jegyében telt, és természetesen versenyt is rendeztek. A bajnok a libériai Junior Pewee Russian lett, aki Taiji Quan-ban nyert aranyat. A mester Shaolin Gunshu-ban is elindult, itt ezüstérmes lett:

gold

Junior Pewee Russian (balról a 3.)

Junior Pewee mesternek a rendezvény után örülnie kellett volna, de valójában rettenetesen frusztrált volt. Elmondása szerint a Libériai Wushu Szövetséget nem támogatja a libériai kormány.

“Liberiának nem nyerhettem volna meg ezt az aranyat, ha a Kínai Követség nem segít nekünk.” – mondta a bajnok. Hozzátette, hogy ha fociról lenne szó, akkor bezzeg rengeteg pénzt kaptak volna. Pewee-nek még egy árva telefonhívással sem gratulált senki az országa vezetőségéből, annak ellenére, hogy aranyérmet nyert.

A mester korábban nehézsúlyú taekwon-dos volt, de 2012-ben visszavonult. Most, a 2016-os wushu bajnokságon tért vissza, a senior kategóriában. Öt ellenfelet győzött le.

 

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.