Kiemelt hírek

Betegen és sérülten is érmesek lettek a magyar kempósok Csehországban

2016. április 5. | szerző SzlobMil | Kempo

Prágában csaptak össze a cseh és a környező nemzetek harcosai a hétvégén. A félprofi, pénzdíjas K-1, MMA és thai-box-gálán négy magyarnak is sikerült érmet szereznie.

magyar_csapat_pragaban

A magyar csapat (Fotó: Pecsu Press)

A szombati, “Ring Sportok” fantázianevű cseh nyílt versenyen két hazai egyesület (Fighting Kempo és a Csepeli Pitbullok) képviselte a Magyar Kempo Szövetséget. Szendrei Rebeka és Pokorni Ádám K-1-es szabályok mellett, Komár Dániel és Hankó János pedig MMA-ban versenyzett – eredményesen.

Annak ellenére, hogy Rebeka és Ádám betegségek, illetve sérülések miatt nem tudott száz százalékos formában harcolni,  mindketten éremmel térhettek haza.

Szendrei Rebeka alig tudta használni az adu-ásznak számító jobb lábát, de ez sem gátolta meg abban, hogy győzedelmeskedjen a prágai Sparta Arénában. Előbb lengyel, majd szlovák versenyző ellen nyert a 65 kg-os súlycsoportban, junior korosztályban.

A felnőtteknél Pokorni Ádám a 86 kg-osok között aratott fölényes győzelmet egy lengyel harcos ellen a legjobb négybe kerülésért. Ádám az itthonról vitt betegségét sajnos sérüléssel is tetézte ezen az összecsapáson, így edzője és édesapja, Pokorni Gábor nem engedte tovább versenyezni. A bátor harcos végül veretlenül zárt, és bronzérmet akasztottak a nyakába.

Pokorni Ádám (Fotó: Facebook)

Pokorni Ádám (Fotó: Facebook)

A csepeli Komár Dániel a 15-17 év közti korosztályban, 60 kg-os súlycsoportban indult, ahol senki sem tudta legyőzni.

Első mérkőzésén egy kínai harcost kopogtatott le karfeszítéssel, majd a folytatásban egy korábbi riválisával került össze. Két éve pontozással kikapott a cseh harcostól, de Daninak most sikerült revansot vennie.

A magyar fiú ezzel az egyhangú pontozással lett tornagyőztes a korosztályában.

“Hónapokat készültem erre a versenyre, ráadásul két hét alatt leadtam 6 kilót, szóval egy elég kemény fogyasztást is megcsináltam. Külön öröm, hogy revánsot tudtam venni a döntőben. Köszönöm a családomnak és a segítőimnek, hogy mindenben mellettem álltak és hozzásegítettek ehhez a sikerhez!” – nyilatkozta a Magyar Kempo Szövetségnek a torna után Komár Dániel.

Hankó János (Fotó: Facebook)

Hankó János (Fotó: Facebook)

A negyedik titán, Hankó János (61 kg) is MMA szabályrendszerben lépett ketrecbe, ő is bronzérmes lett.

 

Forrás: www.hungariankempo.hu

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.