Kiemelt hírek

BESZÁMOLÓ RIPORT DREAM CUP WORLD – OPEN KARATE CHAMPIONSHIP – 2017 – 06-07. OCTOBER, 2017 – BUDAPEST – HUNGARY

2017. november 3. | szerző akadmin | Kyokushin Karate

Október 5-8. között került megrendezésre Budapesten a “DREAM CUP” WORLD – OPEN KARATE CHAMPIONSHIP -karate világverseny Budapesten, (maga a tényleges verseny október 06-07-én) a “Körcsarnokban, amelyre 3 világrészről/kontinensről, 20 országból, 60 hazai és nemzetközi csapatból, több mint 430 nevezés érkezett.

Dream_2

A fiatalok gyermek, serdülő, ifi és junior, míg a felnőttek az un. masters +35, +40, +45, +50 kategóriákban, kata és a kumite versenyszámokban mérték össze tudásukat, az immár 2.alkalommal megszervezett nagyszabású sportrendezvényen, amely kiváló sportdiplomáciai esemény is volt egyben, az EKO nemzetközi szervezet égisze alatt a budapesti Stabilitás Sport Promotion és Kalmár Árpád főszervezésében.
A karate fejlődésének hazai és nemzetközi előmozdítása és népszerűsítése kulcsszerepet játszik a személyiségfejlesztésben, valamint a karate versenyeken való gyakorlati alkalmazásában, ezért ez a rendezvény egyedülállóan a világon társadalmilag is elismert szinten biztosított nemzetközi szintű kihívást és megmérettetést.
A fiatalabb és az idősebb versenyzők egymásnak példát mutatva, egymást biztatva, motiválva tejesítették a gigászi verseny 2 napos megpróbáltatásait, számos érmet hozva ezzel klubjaik és országuk részére, tovább erősítették a karate imidzsét és csapatépítő jellegét és kitartását.

Dream_4

Az eseménysorozat sokoldalú programjában szerepeltek látványos harcművészeti bemutatók is, így Aikido, Jujitsu és egy nagyszabású magyar “Baranta” harcművészeti bemutató is, valamint a csarnokban kitelepülő és mindenki számára hozzáférhető honvédségi programok, fegyverzettechnikai bemutató, lézerlövészet, toborzóiroda is nagy siker volt a gyermekek és a felnőtt közönség részére is.
A rendezvény díszvendégei voltak: Shihan Koen Scharrenberg, az EKO-európai karate szervezet elnöke, a WKO World Karate alelnöke, Shihan Furkó Kálmán 8 dan, a hazai kyokushin alapító mestere, nyugáállományú ezredes, illetve számos kiemelt WKO branch-chief és nemzetközi bíró vett részt a rendezvényen, valamint shihan Michael Soderkvist, az “EKO bíró bizottság” elnöke, mint főbíró.
A Dream Cup World hazai főbírói shihan Dr. Bogdán Olivér és shihan Schwarcz Róbert voltak, mintegy 40 hazai és nemzetközi bíró közreműködött a versenyszámok lebonyolításánál, a zsűriasztalok mellett LCD tv-s kivetítés mellett lehetett követni az aktuális és a felkészülő mérkőzéseket.
Az október 6-i előzetes regisztráció, mérlegelés és egyéb versenyprogramokat követően este egy jó hangulatú welcome partival nyitott a rendezvény, amelyen olyan prominens vendégek is részt vettek, mint Orendi Mihály MOB alelnök, Shihan Furkó Kálmán és a nemzetközi delegáció vezetői. Ezt követően készült el a verseny sorsolása
Október 6-án, péntek reggel 8.00 bírói értekezlettel kezdődött az 1. versenynap, majd 9.00-tól megkezdődtek a formagyakorlat selejtezők is öt tatamin, majd ezt követően következtek a gyermek és serdülő kategória küzdelmei, amelyek virtuóz és látványos összecsapásokat hoztak.
Az ünnepélyes megnyitót megtisztelte jelenlétével Apáti Zoltán HM dandártábornok, Dr. Mészáros János – a Magyar Karate Szakszövetség és a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, ” Dr. Garamvölgyi László rendőr dandártábornok, Shihan Furkó Kálmán 8. danos mester, a magyar kyokushin karate alapító mestere, Shihan Koen Scharrenberg, az EKO elnöke, a WKO alelnöke “, shihan Michael Soderkvist EKO főbíró is, akik nagyra értékelték az esemény jelentőségét, “a fiatal és senior-masters korosztály egy verseny keretében történő megmérettetését és együttes példamutatását “. A megnyitón megemlékeztek a nemrégiben elhunyt Shihan Dr. Karmazin György munkásságáról és életútjáról.
A karate nemzeti és nemzetközi előmozdítása kulcsszerepet játszik a karate gyakorlatban és a személyiségfejlesztés előrehaladásának versenyében, társadalmi szinten, a nemzetközi versenyben a fiatal versenytársak számára.

Dream_3

A pénteki versenynap a fenti 2 kategória eredményhirdetésével végződött, amely számos kiváló magyar eredményt hozott mind formagyakorlat, mind küzdelmi versenyszámokban.
A szombati napon már csak az ifi, junior és masters korosztály versenyzői léptek tatamira a középső kiemelt küzdőtéren.
A verseny kiváló felkészülési és nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőséget és maradandó élményt nyújtott a fiatal, ifjúsági, junior és a masters versenyzők, edzők számára.
Az érmek több mint fele magyar versenyzőknek jutott, a többit a külföldiek szerezték meg, többek között az ukrán, orosz, bolgár, kazahsztáni, spanyol és svéd versenytársak szerepeltek legjobban.
A versenyt az eredményhirdetést követően egy kellemes hangulatú sayonara parti zárt le, amelyen a hazai és nemzetközi delegációk vezetőin kívül részt vett Apáti Zoltán dandártábornok úr is a honvédelmi minisztérium képviseletében.
Köszönjük az összes csapat részvételét, gratulálunk a bajnoknak, helyezetteknek és az edzőknek az eredményekért, ezúton köszönjük meg minden támogató és közreműködő partnerünknek, segítőinknek és rendezőknek önzetlen segítségét és együttműködését.
KÖSZÖNETTEL:
DREAM CUP WORLD SZERVEZŐBIZOTTSÁGA

Dream_1

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.