Kiemelt hírek

Belfort a GLORY egyik top harcosával készül

2015. május 22. | szerző SzlobMil | Feszülés

A hétvégén csap össze hosszas várakozás és felkészülés után Vitor Belfort és a címvédő bajnok, Chris Weidman az UFC középsúlyú világbajnoki címéért az UFC 187-ben. Vitor, aki korábban a félnehézsúly bajnoka volt, Floridában edz a The Blackzilians-nál, ahol nemrég a világ vezető kick-box szervezetének (GLORY) egyik legjobb középsúlyú versenyzőjével sparringolt.

Ha Belfort nyerni tud Weidman ellen, akkor azzal ő lehet a harmadik ember az UFC történelmében, aki két súlycsoportban is meg tudta szerezni a legjobbnak járó címet.

“Ma egy igazi állattal edzettem együtt. Nem is edzhetnék jobbakkal – Filip mindig magasra teszi a lécet, világbajnokhoz méltón. Nagyon jól sikerült a felkészülésem, az állóharc tökéletesen megy. Nekem már az is győzelmet jelent, ha minden egyes edzésről úgy térek haza, hogy tanultam belőle valamit.” – mondta a 38 éves Belfort (24-10).

Belfort edzője nem más, mint a holland Henri Hooft, aki a klasszikus stílusú holland kick-boxos stílust képviseli. Hooft munkássága új szintre emelte az egész Blackzilians csapatot állóharc tekintetében. Olyan híres bajnokok járnak hozzá, mint a GLORY nehézsúlyú bajnoka, Rico Verhoeven, vagy a nemrég nagy sikert arató Robin van Roosmalen.

Belfort három mérkőzés óta veretlen, Weidman (12-0) harmadszorra próbálja majd megvédeni a címét, Verlindent pedig a GLORY kötelékei között láthatjuk majd hamarosan Franciaországban, június ötödikén. Ellenfele Mourad Bouzidi lesz, de nem is ez az érdekes, hanem az, hogy a megszokott súlycsoportjától eggyel feljebb, félnehézsúlyban próbál szerencsét – életében először, de nem tudni, hogy utoljára is.

Forrás: bloodyelbow

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.