Kiemelt hírek

Bácsi Péter fogyasztott, és mindenkit tönkrevert

2015. május 14. | szerző SzlobMil | Birkózás

A tavaly 80 kilogrammban világ- és Európa-bajnok Bácsi Péter visszafogyva, egy súllyal lejjebb is aranyérmet szerzett Belgrádban. Ő lesz a vb-induló – írja az mno.hu.

bá

Jól szerepeltek a magyar kötöttfogású birkózók a 29. Ljubomir Ivanovics Gedzsa-emlékversenyen Belgrádban. A világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter aranyérmet szerzett a hetvenöt kilogrammos súlycsoportban, Krasznai Máté (59 kg), Szabó Martin (75), Kun Renátó (80), Szilvássy Erik (85), Török Zsolt (98) és Mertse Ádám (98) pedig bronzérmet hozott haza. A nemzetközi versenyen több mint száz versenyző indult.

Péter számára egyáltalán nem újdonság a 75 kilós súlycsoport, éppen ellenkezőleg: itt érzi magát a legjobban, hiszen ez a régi súlycsoportja. A magyar klasszis két kilós engedményt kapott a verseny erejéig, így a 77 kilójával még pont befért a kategóriába, nem kellett 74 kilóra befogynia. A harmincegy éves atléta azért hagyta ott a 80 kilós súlycsoportot, mert az nem szerepel majd az olimpián.

Bácsi Péter az mno.hu felkeresésére így nyilatkozott a versenyről:

„Nem is csak az eredmény, hanem inkább az ad okot az örömre, hogy jól ment a birkózás. Abszolút nem voltam megviselt, s ez az egész hétre, a fogyasztás folyamatára is vonatkozik. Bár az oroszok az első csapatukkal jöttek, inkább közepesnek mondanám a színvonalat, mint erősnek. Kezdtem egy szlovénnal, aki korábban vert már meg jó birkózókat, aztán folytattam egy belorusszal, majd Szabó Martinnal, a döntőben pedig következett a 71 kilós világbajnok Csingiz Labanazov. Ő az idei 75 kilós orosz bajnok, megverte a tavalyi Eb-győztest, szóval kiváló versenyző, de sikerült 2-0-ra felülmúlnom. Összességében nem csináltak rajtam pontot, s csak egyszer intettek, mondhatom, magabiztosan, stabilan birkóztam.”

640bacsi_peter

Ezzel a teljesítményével Bácsi Péter bebiztosította, hogy ő legyen a 75 kilós válogatott a szeptemberi Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs Vb-n.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.