Kiemelt hírek

Amirkhani szerint 8 helyett 6 másodperc alatt ütötte ki ellenfelét

2015. január 28. | szerző SzlobMil | Elismerés

Makwan “Mr. Finland” Amirkhani (11-2 MMA) neve egészen január huszonnegyedikéig, az UFC on FOX 14-ig ismeretlenül csengett mindannyiunk számára. Az UFC (Ultimate Fighting Championship) legutóbbi eseményén a finn harcos azonban “instant” hírnévre tett szert, amikor nyolc másodperc alatt kiütötte ellenfelét, Andy Oglét. Az újdonsült sztár azóta többször is megnézte a meccset, és arra a konklúzióra jutott, hogy kiütése rövidebb időt ölelt fel, mint a jelenlegi hivatalos álláspont.

MA

Amirkhani az UFC pehelysúlyának valaha volt leggyorsabb debütálása – és egyben karrierjének legelső kiütéses győzelme –, ezért érthető, hogy a harcos “több milliószor” újranézte a felvételeket:

“Az igazat megvallva, újra kellene néznetek a bunyót. Nem nyolc másodpercig tartott, hanem hatig” – mondta mosolyogva a hétfői MMA Hourban.

Két másodperc különbség rengeteg időnek számít – Duane Ludwig 2006-ban hat másodperc alatt rendezte le Jonathan Gouletet, ám az első mérések szerint tizenegy másodpercig tartott a mérkőzés. Később Dana White, az UFC elnöke leellenőrizte, majd hat másodpercre módosította az összecsapást, ami jelenleg a leggyorsabb kiütésnek számít a promócióban:

Forrás: MMAfighting.com

 

Comments

comments

2 komment

  1. Oldal hivatkozás: 12 másodperc alatt védte meg címét a női Mike Tyson Budomagazin.hu

  2. Oldal hivatkozás: Makwan Amirkhani megakadályozott egy bolti lopást Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.