Kiemelt hírek

Made in Hungary: Házukat elárverezték, de fiaikból így is judósokat nevelnek

2014. június 4. | szerző Szasza | Judo

Elképesztő történet a szegedi Tompa-családé, ahol miközben a két fiú nagyon sikeres judóka, a szülők gyakorlatilag mindent feláldoztak, és ezentúl is feláldoznak azért, hogy segítsék gyerekeik sportkarrierjét.

tompatestverek

A Tompa-testvérek

Márciusban, a budapesti országos diákolimpián a 13 éves Tompa Péter és öccse, a 11 éves Tompa Márton is harmadik lett a súlycsoportjában. Utóbbi tavaly egyébként magyar bajnok is lett, előbbi pedig kvalifikálta magát az idei Európa-kupára.

Azonban a szegedi testvérek sikerei mögött óriási áldozatok és lemondás van, hiszen szüleik nagyon nehéz anyagi helyzetük ellenére is mindenben támogatják őket. Házukat elárverezték, albérletben laknak, a bank pedig milliókat követel még tőlük.

„Az egyik judós család fogadott be bennünket, amíg a férjem újból talált munkát és azóta albérletben lakunk” – mesélte a judoinfo.hu-nak az édesanya. – Semmi más nem éltetett bennünket az elmúlt időszakban, csak a fiúk sikerei. Azt gondoljuk, kötelességünk őket támogatni, így nekik igyekszünk mindent megadni ilyen körülmények között is.”

Ilyen anyagi helyzetben valóban nem egyszerű finanszírozni két ígéretes karriert, hiszen szponzor nincs, egy verseny utazással együtt pedig akár húszezer forintba is kerülhet. Egy ilyen helyzet könnyen átírhatja a későbbi terveket, de a két fiú elszánt, és ott akar lenni a 2020-as olimpián.

Aki segíteni szeretne nekik, az írjon szjise@freemail.hu e-mail-címre (ez a Szegedi Judo Iskola elérhetősége).

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.