Kiemelt hírek

Aikido tábort rendeztek Verebics Antal emlékére

2015. július 30. | szerző SzlobMil | Aikido

Tíz évvel ezelőtt hagyta itt a harcművészek nagy családját a neves aikido mester, Verebics Antal, vagy ahogyan sokan tisztelték és szerették „Tóni Bácsi”. Lánya, Verebics Hajnalka 5. danos aikido mester – aki egyben a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi csoportjának aikido vezetője is  klubja és egykori tanítványai, barátai méltó képen emlékeztek meg róla egy AIKIDO Tábor keretében. A tábor meghívott vezetője az a Michael Narey 8. danos angol mester volt, aki Tóni Bácsi régi barátjaként szakmailag segíti az aikidósoknak ezt a csoportját…

aikido_1

A tapasztalt, széles látókörű idős mester a rá jellemző alapossággal és szuggesztív szemlélettel rengeteg dolgot tanított,  sokat magyarázott,  így igen jól megértette minden diák, hogy mit, miért és hogyan  kell csinálni. Persze, most a klub vezetőin a sor, hogy ezeket a dolgokat megfogadják, gyakoroljuk és tovább adják a tanítványoknak.

A táborban minden nap 6 óra edzésen vehettek részt a különböző szinthez és korosztályhoz tartozó aikidosok. Edzettek délelőtt, délután, igen kimerítő és hasznos foglakozások keretében. A Verebics Hajnalka mester által támogatott összes klub képviseltette magát (Dunaújváros, Békéscsaba, Pilismarót, Kelenvölgy, Gazdagrét és Veszprém).

A tábor ideje alatt kyu és dan vizsgát is rendeztek, ahol 6 fő különböző kyu fokozatra, tíz fő SHO DAN-ra, egy fő NI DAN-ra tett sikeres vizsgát. A tábor méltó emléket állított az elhunyt mesternek.

Verebics Hajnalka

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.