Kiemelt hírek

ADCC 2015: Repülő karfeszítéssel nyerte súlycsoportját Davi Ramos

2015. szeptember 2. | szerző SzlobMil | Grappling

Davi Ramos volt az idei ADCC egyik legkiválóbb résztvevője. Hogy mennyire uralta saját, 77 kilogrammos kategóriáját, azt semmi nem mutatja jobban, mint a döntőben, a második legjobb harcos ellen nyújtott teljesítménye. Ramos úgy intézte el a többszörös jiu jitsu világbajnok Lucas Lepri-t, mintha csak egy “laza” gyakorlatot mutatott volna be egy edzésen, amelynek a neve: repülő karfeszítés.

Ramos legyőzhetetlen volt a hétvégén lezajlott illusztris ADCC tornán: az elődöntőben még az UFC egyik veretlen versenyzője, Gilbert Burns-t (10-0) sem jelentett neki problémát: őt is megadásra késztette.

“Tökéletes hétvégét zártam,” – mondta Ramos a Sherdog.com-nak. A második meccsemen csak azért nem tudtam elérni a submission-ös győzelmet, mert szombaton egy kicsit beteg voltam. Nem éreztem jól magam. Vasárnap már jobb közérzettel ébredtem, és tudtam, hogy ez az én napom lesz. És így is lett: két submission is összejött.”

Ramos volt a leggyorsabb bajnok: a másik két döntős, Rodolfo Vieira és Felipe Pena nem tudott olyan magabiztosan nyerni, mint ahogyan ő. Nekik ki kellett használniuk a rendelkezésükre álló negyven percet.

“A mérkőzések negyven percig is eltarthatnak, ezért sokan inkább a biztosra mennek, és a végén hajráznak. Én nem így tettem; az elejétől fogva arra hajtottam, hogy megadásra kényszerítsem ellenfeleimet.” – árulta el a brazil.

148571_518000018273997_611861522_n
Ramos korábban már kipróbálta magát MMA-ban is, ahol 4-1-es mérleget hozott össze. Négy győzelméből hármat submission-nel ért el, és egy szép kiütés is a neve mellé került. Legutóbbi mérkőzésén pontozással kikapott, mégis reméli, hogy a 2015-ös ADCC után új kapuk nyílnak meg majd előtte, amik majd újra a ketrecharcok világába vezetik őt.

“Mostantól ismét csak az MMA lebeg majd a szemeim előtt. Mindegyik ADCC bajnokot tisztelik az emberek, ezért remélem, hogy egy lépéssel én is közelebb kerültem az UFC-hez.” – rántotta le a leplet szándékairól a BJJ-s (brazil jiu jitsu)mester.

Forrás: sherdog

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.