Kiemelt hírek

A megállíthatatlan úthenger megtépázta a leküzdhetetlen akadályt

2016. december 31. | szerző SzlobMil | MMA

A 2016-os esztendő egyik legzseniálisabb párosítását hozták össze az UFC 207-en, a résztvevők pedig nem okoztak csalódást, bár ez nézőpont kérdése. A leküzdhetetlen akadály, Dominick Cruz elképesztően kevés támadást nyelt el eddig karrierje során, de most valahogy nem volt önmaga. Állta a sarat a megállíthatatlan úthengerrel, Cody Garbrandt-tal szemben, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megtartsa világbajnoki övét. 

088_dominick_cruz_vs_cody_garbrandt-0-0

A mindössze 25 éves Cody Garbrandt lett az UFC utolsó új világbajnoka 2016-ban. A harmatsúlyú trónt a csaknem 10 éve veretlen Dominick Cruztól vette át szinte tökéletes performansszal, megszerezve ezzel élete 11. győzelmét és megtartva veretlenségét (11-0, 9 KO/TKO).

Cody többször is a földre küldte a bajnokot, és több olyan alkalom is volt, amikor szó szerint szórakozott vele. A kihívó táncolt, direkt leengedte a kezeit, és még egy fél fekvőtámaszt is megengedett magának, annyival gyorsabbnak érezte magát Cruznál.

A meccs izgalmas volt, 95%-ban állóharc volt, a bajnokkal még soha, senki sem tudott úgy elbánni, mint Cody. Az első perctől kezdve Dominick volt az agresszor, ment előre, de valahogy nem találta meg az optimális távolságot. Alig talált be valamivel, de ami még szokatlanabb volt tőle, hogy nem tudott kitérni a felé érkező ütések és rúgások elől – pedig ebben ő az egyik legjobb. Hősiesen állta a súlyos pofonokat, és villámgyorsan összekapta magát, amikor a földre került. Ez persze csak arra volt elég, hogy továbbra is elmondhassa magáról, hogy senki sem ütötte őt ki hosszú és sikeres karrierje során.

Cody rendkívül összeszedett és nyugodt volt, nem kapkodott, kiérdemelten lett 2016 utolsó új bajnoka az UFC-nél.

A mérkőzés legfontosabb pillanatait már ki is ragadták a YouTube-on, jó szórakozást hozzá!

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.