Kiemelt hírek

A baltás gyilkos lefejezi az UFC-t?

2014. október 1. | szerző SzlobMil | MMA

Wanderlei Silva nem sokkal azután, hogy bejelentette visszavonulását, szokatlanul súlyos büntetésben részesült. A NAC (Nevadai Atlétikai Bizottság) határozatán felbőszülve megígérte, hogy nem hagyja annyiban a dolgot: háborút indít az UFC ellen. A hadjárat már el is kezdődött – kiteregette a szennyes első darabjait.

Wanderlei-Silva

A baltás gyilkos becenévre is hallgató harcművész megorrolt régi munkáltatóira, ami mindenkit meglepett, hiszen Wanderlei Silva híres volt arról, hogy jó kapcsolatot ápol Dana White-val és az UFC-vel.

A Silvára kiszabott büntetést még Joe Rogan, az UFC egyik hivatalos kommentátora is nevetségesnek találta. Válaszul Wanderlei elárult a média számára pár “sötét titkot” az UFC múltjából, jelenéből.

“A mai MMA-ban egyáltalán nem tisztelik a sportolókat. Lassan egy nagy cirkusz lesz az egész. A promóciók egymás ellen próbálják fordítani a harcosokat, és nem akarnak fizetni semmiért. Még a rajongókat is megpróbálják ellenünk fordítani. Az emberek hisznek az olyan mondatokban, mint: ‘Ez a srác fél kiállni a másik ellen, nem szeretne küzdeni ellene.’ Pedig nem ez a helyzet, egy MMA harcos senkitől sem fél, és megilleti őt a tisztelet, amikor belép a ringbe. Ennek ellenére csak aprópénzt fizetnek nekünk. Ha valaki fizetésemelést kér, azt hazudják, hogy nincs több pénzük. Hogy mi? Van nekik, csak nem akarnak fizetni.”

Bár Silva azt nem fejtette ki, hogy neki mikor nem adták meg a kellő tiszteletet, de kiállt harcostársaiért. Renan Baraoért is, aki állítólag egy kis házikóban él Brazíliában, annak ellenére, hogy az egyik legjobb harcos a világon (34 mérkőzésből mindössze két meccset vesztett el, ez az eredmény szinte magáért beszél…).

Wanderlei még ennél is továbbment: egykori vetélytársa, Chael Sonnen érdekében is szólt pár szót, meglepve ezzel mindenkit, aki egy kicsit is jártas az MMA világában. Kifogásolta, hogy Vitor Belfort sokkal enyhébb büntetést kapott ugyanazért a kihágásért:

“Sonnent megsértette az NAC. Szerintem nagyon nem fair, ha megbüntetsz valakit, egy mást pedig nem. Sonnent a FOX-ból (tévécsatorna) is kirúgták, sőt, még azt is megpróbálták elérni, hogy ne jiu-jitsuzzon. Többé nem is dolgozhat sehol? Ki fogja kifizetni a számláit? Ki segít majd neki? Minket csak kihasználnak, seggbe rúgnak,  és azt tesznek velünk, amit csak akarnak. Büntetése nem volt fair. Nem tudjuk, ki irányítja a Bizottságot. Vitor és Chael ugyanazt követte el, egyikőjük szerepelhet tovább, a másik nem. Ez az egész egy nagy cirkusz. Azt teszik, amit csak akarnak, és senki sem mer panaszkodni.”

Silva korábban elismerte ugyanakkor, hogy míg küzdött, jól keresett az UFC-nél, de nem tetszett például neki az, hogy a szponzorokat az promóció “megadóztatta” – a cégeknek ötvenezer dollárt kellett fizetniük az UFC-nek, mielőtt szponzorálhattak volna valakit.

Bár már soha többet nem lép be az Octagonba, Wanderlei azért a “ringen kívül” sem fél felvenni a kesztyűt…

Forrás: MMAmania

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.