Kiemelt hírek

A 192 centi, 157 kilós mongol Hakuho írta újra a szumó történelmét

2015. február 20. | szerző SzlobMil | Sumo

Több mint negyvenéves rekordot döntött meg Hakuho Sho: 33 tornagyőzelmével ő lett minden idők legeredményesebb szumósa – írja a Sportgéza.hu

101788

A japán harcművész társadalom nagy fájdalmára veretlenül zárta a New Year Grand Sumo Tournamentet egy mongol harcos, akit Hakuho Sho-nak hívnak – ezt a nevet mindenképp jegyezzük meg, mert még sokáig emlegetve lesz… Az újdonsült rekorder az 1971-ben visszavonult Tajho rekordját javította meg, tavaly pedig hatból öt tornán lökte ki söpörte el a konkurenciát.

A 192 centi magas és 157 kilós Sho tavaly hat tornából ötöt megnyert. Mérlege – és most kapaszkodjanak meg – 893 győzelem – hangsúlyozzuk: nyolcszázkilencvenhárom győzelem– és 186 vereség.

su

A 29 éves Hakuho karrierje nem indult valami fényesen: 2000-ben érkezett Japánba, ahol egy hónapig keresett magának istállót, de senki sem látott benne fantáziát. Egy hajszál választotta el attól, hogy feladja nagy terveit, és hazainduljon, de egy beérkező ajánlat meggátolta ebben. Hét évébe telt, amíg elérte a jokozuna címet, aminél nincs feljebb.

“Tizenöt évvel ezelőtt még csak egy vézna, 62 kilós kölyök voltam. Nem ülök a babérjaimon, folyamatosan arra törekszem, hogy fejlődjek” – mondta a csúcsdöntés után Hakuho.

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.