Kiemelt hírek

MMA: Perjés Dóra bravúros beugrása

2013. december 15. | szerző akadmin | Hibrid stílusok

Zágrábban az első menetben lekopogtatta holland ellenfelét a magyar lány.

 

Nagyszerű női MMA sikerrő kaptunk hírt: A pestszentlőrincen tréningező Perjés Dóra december 7-én lépett ketrecbe Zágrábban úgy, hogy mindössze három nappal az esemény előtt jött a “behívó”. Mivel Dóra súlycsoportjában nehéz ellenfelet találni, így a magyar csapat kapott az alkalmon és kockáztatott.  

Az ellenfél a holland WFCA kickbox világbajnok Mellony Geugj volt, aki a Badr Harit, Melvin Manhoef-ot és Alistair Overeem-et id edző Mike Passenier tanítványa. A magyar lány számára így egyértelmű volt, hogy a földön kell megvernie Mallony-t. Dóri kidolgozott taktikát nagyszerűen végrehajtotta és cseppet sem megilletődve, aggresszívan küzdve lekopogtatta ellenfelét, aki bár egy ideig vitatta a feladást, de végül elismerte a magyar lány győzelmét. (A mérkőzés felvétele ITT LÁTHATÓ)


Perjés Dóra így emlékszik a történtekre:

„A mérkőzésre Pestszentlőrincen készültem a csapatommal, ami tulajdon képen három részből áll, az álló bunyó savate, amit Dudás Attila vezet, a brazil jiu jitsu Carlson Gracie amit Veress Ákos irányít, és a vegyes MMA edzésből, amit az álló és földharcban is jártas Szabó Zoltán felügyel.Minden edzésen remek edzőpartnereim vannak főleg fiúk, ami ahhoz, hogy fizikálisan erősebb legyek abszolút nem hátrány. Horvátországba edzőim kísértek ki, Dudás Attila (savate) és Szabó Zoltán(BJJ).

Mivel utána néztünk az ellenfelemnek, tudtuk hogy a lehető leghamarabb le kell vinnem földre, mert igen jó az álló bunyója és nem kockáztathatok. Tettem is a dolgom, körülbelül egy pár másodperc ütőtáv méregetés után rá is mentem és igen gyorsan a földre kerültünk, ahol egy kis „ground and pound” után kiültem neki karra, amivel be is fejeztem a meccset.


Itt volt egy kis vita is a végén, mert a lány állította, hogy ő nem kopogta le, de a vezetőbíró visszajátszatta kamerán, amin látható volt a lassításban hogy igenis kopogott. A horvát közönség ki is fütyülte a viselkedése miatt, és meccs után az én nevem kiabálták. Nagyon-nagyon jól éreztem magam, jó volt a közönség, a gála és a szervezés is. Miután haza értem, és megnéztem a facebookomat, láttam hogy írt nekem Mellony, és elnézést kért a sportszerűtlen viselkedéséért. Azt írta, nem tudja, hogy miért tette, de sajnálja. Ez azért jól esett, kedves gesztus volt tőle.”


A – televíziós közvetítésnek hála – több millió sportrajongó által élőben látott nagyszerű győzelem újabb nagy lépés Dóri karrierjében, akit menedzsere 
Zvonimir Brala megpróbál az MMA Mekkájának számító USA felé navigálni. 

Comments

comments