Kiemelt hírek

2017 februárjáig nem láthatjuk újra Conor McGregort

2016. augusztus 23. | szerző SzlobMil | MMA

Az UFC 202 után az orvosok megvizsgálták a leharcolt harcművészeket, és már meg is szereztük az eredményeket. Ezek szerint megrepedhetett Conor McGregor bal bokája a Nate Diazzal vívott csatája közben, így az ír harcos 2017 februárjáig nem mérkőzhet meg senkivel sem. Conor így bicegett ki a ketrecből vasárnap hajnalban:

Az UFC pehelysúlyú bajnoka egy váltósúlyú mérkőzésen (ez két szintes ugrást jelent súlyban felfelé) győzte le Nate Diazt többségi pontozással. McGregor többek között annak a – zseniálisan kidolgozott–taktikának is köszönhette a sikert, hogy elsősorban az amerikai lábát célozta meg, elemi erejű rúgásokkal.

Conor állítólag már az első menetben megsérült, és bár a mérkőzés közben ennek még csak a jelét sem mutatta, amikor véget ért a csata, bicegni kezdett, és egy mankóra is szüksége volt. McGregor edzője, John Kavanagh szerint viszont nem a mérkőzésen sérült meg Conor sípcsontja/bokája, hanem már sokkal korábban.

Hogy mi lesz Conor következő lépése, azt még nem tudni: elvileg most már meg kellene védenie a világbajnoki övét a 145 fontos divízióban, de ehhez saját bevallása szerint nincs túl sok kedve. Legnagyobb kihívóját, Jose Aldót 13 másodperc alatt kiütötte, és eddigi ellenfelei közül csak Max Holloway bírta ki ellene végig a ketrecben KO vagy TKO elszenvedése nélkül.

3774109D00000578-3752698-As_Diaz_stumbles_backwards_McGregor_helps_him_on_his_way_as_he_k-a-3_1471858128943

Bár Diaz nem szenvedett maradandó sérülést a Conorral való epikus küzdelem során, ő azt mondta, hogy senki más nem érdekli az ír riválisán kívül. Az UFC 202 utáni sajtótájékoztatón Nate ráadásul ország-világ szeme láttára kannabidiolt olajat szívott, emiatt akár nagy bajba is kerülhet.

Conor egyébként összesen 3 millió, Diaz pedig 2 millió dollárt kaszált a hétvégi performansszal, amit mindketten jól megérdemeltek.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.