Kiemelt hírek

18 magyar érem, 9 világbajnoki cím a dublini karate vb-n!!! – FRISSÍTVE!

2016. június 21. | szerző SzlobMil | Karate

Összesen nyolc aranyat, két ezüstöt és hét bronzérmet szereztek a Magyarországi Wado-ryu Karate Szövetség versenyzői a múlt hét végén Dublinban, a 6. WUKF karate világbajnokságon. Az esemény egy nagy meglepetést is tartogatott: a WUKF elnöke egy magas rangú dan diplomát adott át a Magyarországi Wado-ryu Karate Szövetség elnökének, Rostás Tibornak.

A World Union of Karate-do Federations (WUKF) eddigi legnagyobb versenyén sikerült a magyar csapatnak maradandót alkotni június 15. és 19. között. 2300 versenyző között 18 magyar volt, akik összesen 8 világbajnoki címmel, két ezüstéremmel és hét bronzéremmel gazdagodtak, az éremtáblázat előkelő 8. helyén végeztek.

A felnőtt versenyszámok közül a férfi kata (formagyakorlat) kategória aranyérme mellé Pénzes Tamás megnyerte a küzdelmek „királykategóriájának” számító kumite +80 kg (nehézsúly) világbajnoki címét is, így két első helyezéssel jöhetett haza Dublinból.

Asztalos Anett női katában ért el harmadik helyezést, Munkácsy Máté a férfiak 75 kg alatti súlycsoportjában, valamint a súlycsoport független „kumite open” kategóriában is bronzérmet szerzett.

Veterán kategóriákban a Bánfi András-Gyüre Péter-Sipos István összeállítású kata csapat állhatott a dobogó legfelső fokára. Pásztor Éva női egyéni katában szerzett ezüstöt, Bánfi András pedig – miután lejött a dobogóról a társaival együtt –, egyéni katában is elindult, és meg sem állt egészen a bronzéremig.

A Balla Zoltán-Munkácsy Máté-Pénzes Tamás felnőtt csapat férfi rotációs kumite versenyszámban a nyolc közé jutásért vívott mérkőzésen búcsúzott a küzdelmektől.

Kimagasló eredményeket értek el a magyar csapat gyermek, kadett és junior korosztályú versenyzői is.

Dudás Éva, Putnik Goran, Vozár Ferenc, Woog Arnold és Woog Olívia korosztályának világbajnoka lett egyéni kata kategóriában. A Csatlós Botond-Vozár Ferenc-Woog Arnold összetételű junior férfi csapat rotációs kumite kategóriában szerzett ezüstérmet. Dodok Máté és Topolyai Máté kata versenyszámokban harmadik lett, Radnóti Bettina a 15-17 éves korosztály kumite open és kata kategóriában lett bronzérmes.

A világbajnokságon a WUKF elnöke, Liviu Crisan 7. dan fokozatról szóló diplomát adott át ünnepélyesen a Magyarországi Wado-ryu Karate Szövetség elnökének, a wado-ryu stílus hazai vezető mesterének, Rostás Tibornak.

FRISSÍTÉS:

Sensei Rimai Lászlótól (FSD-Hungary) megtudtuk, hogy a hétvégi világbajnokságon nem 18, hanem összesen 22 magyar versenyző vett részt. Az FSD-Hungary (Shotokan Dojok Szövetsége) négy magyar mini-kadett versenyzővel, két edzővel és egy nemzetközi bíróval képviseltette magát. Az egyik mini-kadett, Pék Eszter Lilla, a székesfehérvári Rikaizen SKE versenyzője egyéni küzdelemben (ippon shobu) aranyérmes, tehát világbajnok lett!

A kis csapat többi tagjának sem volt oka szomorkodni, mert irtózatosan nagy számú, és zsúfolt mezőnyben álltak helyt, hősiesen.

A 11-12 éves korosztályban Bartos Bonita Kira (Vskc-veszprém) és Szabó Bálint Lajos indult, a 15-17 éves kadett kategóriában pedig Bodnár Kitti versenyzett, mindketten a Rikaizen SKE – Székesfehérvár színeiben.

Három edző készítette fel őket, illetve dolgozott a helyszínen: Fuit Vilmos (Vskc), Varga István és Rimai László (Rikaizen SKE). Rimai László Sensei a felkészítés mellett a magyar shotokan szövetség nemzetközi bírójaként is részt vett az eseményen, ami tehát nem csak a wado-ryusoknak, de a shotokanosoknak is sikerrel zárult.

Pék Eszter, a 18. aranyérmes

Az egész magyar karate társadalom büszke most a fenti harcművészekre.

VILÁGBAJNOKAINK:

Dudás Éva – kata (15-17 éves)
Pénzes Tamás – kumite +80 kg (felnőtt)
Pénzes Tamás – kata (felnőtt)
Putnik Goran – kata (9-10 éves)
Vozár Ferenc – kata (18-20 éves)
Woog Arnold – kata (15-17 éves)
Woog Olívia – kata (13-14 éves)

+ Pék Eszter Lilla – kumite

Masters csapat kata
Bánfi András
Gyüre Péter
Sipos István

Ezüstérmeseink:

Pásztor Éva – kata (Masters)
Junior kumite csapat – Rotáció
– Csatlós Botond
– Vozár Ferenc
– Woog Arnold

Bronzérmeseink:

Asztalos Anett – kata (Felnőtt)
Bánfi András – kata (Masters)
Dodok Máté – kata (9-10 éves)
Munkácsy Máté – kumite -75 kg (felnőtt)
Munkácsy Máté – kumite Open (felnőtt)
Radnóti Bettina – kumite Open (15-17 éves)
Radnóti Bettina – kata (15-17 éves)
Topolyai Máté – kata (13-14 éves)

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.