Kiemelt hírek

Sly stlye: Benson Henderson fogpiszkálóval a szájában harcolt

2015. február 18. | szerző SzlobMil | Ezzel mit kezdjünk?

A két harcművészeti stílusban is fekete öves mester, Benson Henderson (22-5) volt az UFC (Ultimate Fighting Championship) Fight Night elnevezésű legújabb sorozatának főhőse. A harcművész bevállalta, feljebb lép egy súlycsoportot, hogy megküzdhessen a tíz mérkőzés óta veretlen (!!) Brandon Thatch-el: ezzel az egész rendezvényt megmentette, mert Thatch kihívója lesérült az eseményt megelőzően. Kettejük összecsapása nem volt más, Dávid és Góliát modern csatája – láttunk már ilyet, olyat viszont még nem, hogy valaki fogpiszkálóval a szájában versenyzett volna – pedig Henderson pontosan ezt tette!

Toothpick.0.0

A négymenetes bunyó állóharccal kezdődött, ahol Henderson volt a pontosabb, de nagyobb és erősebb ellenfele, Brandon Thatch folyamatosan fárasztotta őt. A harcban volt egy olyan pillanat is, amikor Brandon egyszerűen felkapta, és ledobta a földre kihívóját.

A harmadik menet közepén megcsillant egy kis reménysugár Henderson számára, aki felfedezte a rést ellenfele pajzsán, amit ütésekkel nem igazán, de földharccal már annál inkább tudott tágítani. Brandon később kemény elégtételt vett a földharc miatt: romboló ütéseket és térdeseket mért Hendersonra – ironikus, de ugyanakkor ez lett a veszte is. Egy célba nem érő ütés következtében túlságosan kinyílt, ezt a hibát tíz centivel alacsonyabb ellenfele ügyesen kihasználta, és leteperte az “óriást”. Góliátnak nem kellett volna már sokat kibírnia a menet végéig, de Dávid egy hátsó fojtással legyőzte őt. Nos, ezért előnyös, ha az ember nem egy, hanem rögtön két harcművészeti stílus mestere is (Henderson fekete öves brazil jiu jitsuban és taekwon-dóban is).

bendo-thatch.0.0

Ez a meglehetősen egyedi párosítás már önmagában is nagyon veszélyes volt Benson számára, ezt még azzal is tetézte, hogy fogpiszkálóval a szájában harcolt minden egyes menetben. A sztár elmondása szerint ez nem több, mint egy rossz szokás. A sztori már csak akkor lehet teljes, ha egyikőjük sem bukik le a doppingteszteken…

Forrás: bleacherreport.com

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.