Jelentősen növekszik a Diabo, a forradalmian új, természetes alapanyagú diabetikus étrendkiegészítőt kipróbáló és használó magyar fogyasztók tábora. A népszerűség nem véletlen, ugyanis a gondosan kiválasztott növényi hatóanyagoknak köszönhetően a cukorbetegek életminősége érzékelhetően javulhat, amennyiben rendszeresen használják a Diabót.
A Diabo egyedülálló formulájával eltér minden eddigi diabetikus terméktől; olyan folyékony halmazállapotú készítmény, amely a 2. típusú diabéteszben szenvedőknek készült, és amit akár életük végéig szedhetnek a betegek. A termék a gyógynövények erejével hamar helyreállíthatja a fogyasztó vércukorszintjét – ez a legfőbb ereje. A Diabo nem tartalmaz vegyszereket, nincs ismert mellékhatása, és elképesztően gyorsan hat. A Diabóval már tíz nap alatt jelentős eredményeket tapasztalhatunk teljes egészségi állapotunkban – írja a termékismertető, amelynek leirata szerint a fogyasztónak sok vizet kell innia, ha használja a készítményt.
A Diabo növényi hatóanyagainak kivonása a legmodernebb biotechnológiával történik: az eljárás során cseppfolyós széndioxid segítségével nagy nyomáson vonják ki a hatóanyagokat a gyógynövényekből. A folyamat végén a széndioxid eltávozik és teljesen tiszta oldószermentes hatóanyag marad vissza, amelynek koncentrációja sokszorosa a hagyományos kivonási eljárások során keletkezett anyagénak. Az eljárás mási kelőnye, hogy a kivonási folyamat alacsony hőmérsékleten zajlik, ezért a magasabb hőmérsékletre érzékeny komponensek is megmaradnak a végtermékben.
A lepkeszeg mag
A tradicionális arab, indiai és kínai orvoslás is használja. Drogként érett, szárított magját alkalmazzák.
A fahéj
Az 1980-as évek végén kezdték el a fahéj vércukorszint csökkentő hatását kutatni, a növény aktív komponensei specifikus protein-foszforilációt –defoszforilációt hoznak létre, az inzulin receptorokon, és a receptorszignál-kaszkád egyes lépésein. A fahéj kivonat stimulálja az inzulin R-kináz autofoszforrilációját, valamint gátolja a protein tirozin –foszfatáz 1-et (PTP-1). A fahéj étrend-kiegészítőként való alkalmazása fontos szerepet játszik a szervezet glükóz – homeosztázis fenntartásában, és nemcsak azonnal, hanem még 12 órával a bevételt követően is hatása van a szervezet cukorháztartására.
A szegfűszeg
A szegfűszeg kivonat tradicionális gyógynövényként szerepel a diabétesz kezelésében. A vizsgálatok során streptozotocin indukált diabéteszes patkányokon igazolták hatékonyságát. A különböző kivonási eljárásokkal előállított extraktumok szignifikánsan csökkentették a vér glükóz szintjét.
Az orvosi zsálya levél
Az orvosi zsálya az egyik legfontosabb gyógynövényünk. Jelentős vércukorszint csökkentő, vérnyomáscsökkentő, antimikrobás, görcsoldó hatással rendelkezik. Igazoltan 2-es típusú diabéteszben szenvedő 80 betegen elvégzett vizsgálattal igazolható volt, hogy az orvosi zsálya kivonat szignifikánsan csökkenti a vér glükóz és koleszterol szintjét, 3 hónapos kísérleti időszakot figyelembe véve.
A vörös szőlő mag-és héj
A vörös szőlő kivonat természetes antioxidáns tartalma révén jelentős lipidperoxidációt gátló tulajdonsággal rendelkezik. A rezveratrollal az endothelialis típusú nitrogén-oxid szintetáz (NOS) mRNS és protein expressziója váltható ki. Ez a hatás az érprotekcióban kulcsszerepet játszó NO termelését fokozza. Igazolható a malvidin gátló hatása a gyulladásos folyamatok fő transzkripciós faktorára az NF –kappaB-re.
A máriatövis mag
A máriatövis a diabétesz következtében kialakuló májterhelés hatásainak csökkentését szolgálja. A szilibinin megszünteti vagy csökkenti azoknak az anyagoknak a hatását, amelyek a májszövetek elhalását vagy a máj zsugorodását idézik elő. A szilibinin „méregteleníti” a májat, és elősegíti a regenerálódását. A szilibinin egy rendkívül hatékony antioxidáns – antioxidáns-tartalma többszöröse az E- és C-vitaminénak – amely fokozza a fehérjék szintézisét a sejtekben, és májtisztítás útján támogatja a májműködés helyreállítását.
Az olajfa levél
Az olajfa levél kivonat hatását normál és streptozotocin indukálta diabéteszes patkányokon vizsgálva 14 napos kezelés hatására szignifikánsan csökkent a szérumglükóz, a totalkoleszterol, triglicerid, urea, kreatinin, aspartat amino transferaz (AST), ALT és növekedett a széruminzulin szint, a diabéteszes patkányoknál, míg az egészséges állatoknál nem változott.
Forrás és bővebben: ITT!
(X)