Kiemelt hírek

MAX2014: Hát eljött… Szombaton irány a Syma-csarnok!!!

2014. május 23. | szerző SzlobMil | Egyéb

Május 24-én szombaton a budapesti Syma-csarnokban rendezik meg Magyarország első harcművész és küzdősport expóját, a MAX2014-et. A hétezer négyzetméteres teremben már épülnek a díszletek, helyére kerül a ketrec, a ring, a birkózó szőnyeg, lekerül a tatami, nem is egy küzdőtérnyi felülettel. A várakozás feszült pillanataiban az esemény főszervezője, S. Kovács Ádám szakított szűkös idejéből, és választ adott pár érdekes kérdésre…

ck

– Jutott idő a héten edzésre is?

– Nem igazán. Az elmúlt hetekben is sok volt a teendő, de most, az utolsó napokban levegőt venni sincs idő – válaszolt a Világjátékok győztes karate mester.

– Ha edzés, akkor karate?

– Abból most egy kicsit kevesebb jut, az elmúlt huszonöt évben kellően megteltem vele. Amikor az időm engedi, heti három-négy vagy öt alkalommal brazil jitsu edzésre járok, de alkalmanként tartok karate szemináriumokat, ilyenkor a saját tudásomat is igyekszem karban tartani, s a futások, erőnléti edzések se hiányoznak. Nagyjából úgy hagytam abba a versenyzést, hogy a napi két edzésből egyet elengedve a hétköznapokban civilként is helyet találjak magamnak.

– Az átállás elég könnyen ment, ha úgy vesszük, hiszen szombaton egy itthon még nem látott méretű rendezvény következik, amelynek a főszervezője vagy.

– A barátaimmal együtt határoztuk el, hogy megcsináljuk, s bár erősen kötődik a nevemhez, egyedül képtelen lennék összerakni egy ilyen komoly eseményt. A MAX2014 különféle sportágakból, harcművészetekből érkező házigazdáit is a barátaimnak tudhatom, együtt egy olyan platformot hoztunk létre, amely egy igazi nagy ünnep lesz az egymás előtt tisztelgő harcművészetek és küzdősportok számára. Az ötlet külföldről jött, szerte a világban vannak hasonló rendezvények. Itthon már sok küzdősportos gálát láthattunk, de ilyen jellegű rendezvényre még nem került sor. A MAX2014-en együtt lesznek a gáláról ismert küzdősportok, a ritkábban látott harcművészetek és a Magyarországon megbecsült, sikeres olimpiai sportágak is, ebből a szempontból is különösen rendhagyó lesz az Expo. Másrészt jelen lesznek a piaci szereplők, kiállítók, kereskedők, az, aki belépőt vásárol az expo mellett egész nap különféle sportversenyeket is megnézhet, sőt, aktív részese is lehet a rendezvénynek, hiszen közös edzéseken, szemináriumokon vehet részt, világhírű sportolóktól, edzőktől tanulhat alapokat, vagy gyarapíthatja tudását, csiszolhatja már meglévő technikáit.

– Ha egy eseményt kellene kiemelni a sok közül, melyik lenne az?

– Ó, ez legalább annyira lehetetlen, mint felsorolni, hogy kivel találkozhatnak, mi mindent láthatnak a MAX2014 vendégei. Az egészet nagyon várom, rengeteg jó program lesz. Talán azt bánom, hogy rendezőként nem lesz alkalmam részt venni a szemináriumokon, ha tehetném, mindegyiken végig ott lennék…

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.