Kiemelt hírek

Yoel Romero “yoel” elbánt a Sárkánnyal

2015. június 29. | szerző SzlobMil | MMA

A shotokan karatés Lyoto “A Sárkány” Machida (22-7) ezúttal az UFC kisebb méretű ketrecében volt kénytelen harcolni, ahol nem volt akkora helye manőverezi, mint általában. A helyhiányra – ami az UFC Fight Night 70-ben hozzájárult a vesztéhez – az UFC korábbi könnyűsúlyú bajnoka nem tudott eléggé felkészülni, hiszen alig két hónapja kapott ki Luke Rockholdtól… 

romero_machida2

Legújabb legyőzője Yoel Romero (10-1), az American Top Team (ATT) birkózó kiválósága, aki Machida shotokan karatés stílusával ellentétben a birkózás révén már hozzászokott a kis helyekhez, és előnyét kamatoztatni tudta. Takedown-ja és az azután elkövetett brutális könyökösei a harmadik menetben véget vetettek a küzdelemnek.

A kiütéskönyöklés pillanatáról egyelőre még nincsen mozgókép, cserébe találtunk olyanokat a mérkőzésről, amik igazán említésre méltók, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy Romero már 38 éves:

giphy

Ez így igaz: a korábbi birkózó olimpikon (Sydney, ezüstérem, 2000) húszéveseket megszégyenítő mozdulatokra képes, és újból bebizonyította, hogy ott van az MMA-világ élbolyában. Ez volt a hatodik győzelme egyhuzamban, és pályafutása során csak egyszer kapott ki. Yoel mérlege félelmetes: tíz nyert összecsapásából mindössze egy végződött pontozással, az összes többit K.O.-val, vagy TKO-val nyerte meg.

Mindezek mellett Romero-ról még azt is el lehet mondani, hogy kreatív, még ha a lenti próbálkozása nem is volt tökéletes:

giphy (1)

Sokan megkérdőjelezték Machida döntését, aki legutóbbi veresége után szokatlanul hamar bevállalta az összecsapást Romeróval, a kétkedőknek igazuk lett. Bár Machida mérlege (22-7) összességében tekintélyt parancsol, legutóbbi négy mérkőzése viszont épp ellenkezőleg: csak egyet tudott belőlük megnyerni, igaz, világsztárokkal mérkőzött meg, akiktől nem szégyen kikapni.

UPDATE: mindeközben megjött a várva-várt GIF, de kattintani kell hozzá. Ide.

Forrás: bloodyelbow

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.