Kiemelt hírek

World Combat Games: Egy meccset nyertek szumósaink

2013. október 20. | szerző akadmin | Sumo

Makai Erika és Libor Dezső sem jutott tovább a vigaszágon a Szentpéterváron zajló World Combat Games-en.

 

A küzdősportok világeseményének nyitónapján a nehézsúlyú szumósokért szoríthattunk. Makai Erika az első meccsén, a 16 között kikapott Szvitlana Jaromkától, de mivel az ukrán hölgy bejutott az elődöntőbe, így a magyar versenyző a vigaszágon folytathatta. Makainak azonban ott sem sikerült nyernie, miután vereséget szenvedett az orosz Oleszja Kovalenkótól.
Makai Erika férje, Libor Dezső szintén a nehézsúlyban indult pénteken, viszont feleségével ellentétben ő győzelemmel kezdett, megverte az amerikai Kelly Leo Gneitinget, ezzel bejutott a negyeddöntőbe, ahol azonban nem bírt Byambajav Ulamabayarral. A mongol szumós elődönntőbe jutásával Libor a vigaszágon folytathatta, de ott rögtön kikapott a japán Mutoshi Matsunagától, így kiesett.

Libor Dezső győzelemmel kezdte a második napot a World Combat Games-en. A szentpétervári világversenyen a magyar szumós az open kategóriában a brazil Frabetti Mario Alexandre legyőzésével nyitott, a folytatásban azonban alulmaradt az orosz Altyev Batyr elleni meccsen.
Libor felesége, Makai Erika is sikerrel vette az első akadályt: a női open kategóriában az új-zélandi Webber Tainui Geneva Jadét verte, majd kikapott az ukrán Yaromka Svitlanától. Következett a vigaszág, ahol Makai Erika túllépett az orosz Olga Lukinán, de a következő körben nem bírt az ukrán Berezovska Ivannával. 

A Szentpétervári Harcművészetek Világjátékát Vlagyimir Putyin is méltatta. Az orosz elnök videoüzenetben köszöntötte a játékok résztvevőit, hangsúlyozva: Oroszország büszke arra, hogy vendégül láthatja a világ harcművészeit. Beszédéből kiderül, hogy az oroszoknál a harcművészeti (küzdősportos) szakágban összesen 4.5 millióan sportolnak.

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.