Kiemelt hírek

WORLD CHAMPIONSHIP JUNIORS AND ASPIRANTS 2018 – Abu Dhabi

2018. március 9. | szerző akadmin | Ju-Jitsu

2018-ban az U18 – U21 korosztályos Ju-Jitsu Világbajnokságot az Egyesület Arab Emirátusban rendezte meg a Ju-Jitsu International Federation, a ju-jitsu sport világszövetsége.

Abu Dhabiban 40 ország több, mint 700 versenyzője lépett tatamira. Köztük volt két magyar versenyző is. Körmöndi Marcell, a Miskolci Ju-Jitsu Egyesület sportolója Ne Waza System U18/-60 kg kategóriában és Dudás Virág a Marcali VSZSE Küzdősport Szakosztályának versenyzője Fighting System U18/-63 kg kategóriában, képviselve a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetséget. A válogatottat Spalovszky Csaba szövetségi kapitány koordinálta az arab országban.

1

A két fiatal sportoló a hazai versenyeken már bebizonyította, hogy joggal tagjai a Magyar Ju-Jitsu Válogatottnak. Mindketten a kategóriájuk legjobbjai. A felmenő rendszerű Ju-Jitsu Magyar Bajnokságban 2017-ben megszerezték a bajnoki címet, és a nemzetközi versenyeken is kiemelkedően szerepeltek. Marcell Azerbajdzsánban az UWW Grappling Világbajnokságon III. helyezést ért el, míg Virág Montenegróban a JJIF U15 Világkupán szintén a III. helyen végzett.

Körmöndi Marcell a három napos verseny első napján győzelemmel kezdett. Lengyel ellenfelén 8:2 pontozással emelkedett felül. A hihetetlenül erős kategóriájában számos kiváló eredménnyel rendelkező versenyző indult. A 20 fős mezőnyből bekerült az első 16 közé, majd görög és olasz ellenfelekkel mérkőzött. A legjobb 8 közé viszont pár pont híján nem sikerült bekerülnie és így a kilencedik helyen végzett. Mellik Béla mester által felkészített miskolci fiú kiválóan és magabiztosan küzdött a földharc kategóriában.

2

Dudás Virág a verseny második napján kilenc ellenfele közül az olasz ellenféllel kezdett és FULL IPPON-nal győzött. A Fighting System versenyszámban ez a legmagasabb szintű győzelem. A dobogó felé haladva az idei év Euróba Bajnoki cím második helyezettjével került szembe. Az idősebb és rutinosabb versenyző Virágot a vigaszágra kényszerítette, ahol egy túlmotivált kazah versenyzővel is meg kellett megmérkőznie. A sportszerűtlen eszközökkel küzdő kazah lány és a meglepően „furcsa” bírói döntések ellenére a marcali versenyző továbbverekedte magát. Nagy Róbert mester tanítványa a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A két sportoló ebben az évben került át az U15-ből az U18-as kategóriába és még két évig versenyeznek benne. Eredményeik reménykeltőek, hiszen az elkövetkező években technikai tudásukat fejleszthetik, és minden bizonnyal nagyobb versenyrutinnal fognak rendelkezni.

Az egyre népszerűbb sport ju-jitsu nemzetközi versenyek szervezéséből Magyarország ebben az évben debütál. 2018. április 7-én, Budapesten kerül megrendezésre a Ju-Jitsu European Union ajánlásával a „Budapest Open and 2018 Ju-Jitsu Hungarian Cup” a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség rendezésében, amin Körmöndi Marcell és Dudás Virág is indul, hiszen számukra ez a verseny kvalifikációs lehetőséget jelent az októberi U18-U21 Európa Bajnokságra (Bologna). A felnőtt versenyzők közül itt dől el, hogy ki utazik júniusban a lengyelországi Senior és Masters Európa Bajnokságra, valamint novemberben Malmőbe: az év legnagyobb ju-jitsu megmérettetésére, a 2018-as Ju-Jitsu Világbajnokságra.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.