Kiemelt hírek

Wing tsun mestervizsgák Budapesten

2015. május 29. | szerző SzlobMil | Kung-fu

Idén is megrendezték a wing-tsun kungfusok várva várt eseményét Budapesten. Si Jo Leung Ting nagymester ebben az évben is ellátogatott hozzánk Hong-Kongból, hogy szemináriumot tartson, és hogy minden wing-tsunossal együtt ünnepeljen a Jubileumi Nemzetközi Gálán. A szemináriumon részt vettek Si-Hing Széll Gábor 8. mesterfokozatú kelet-európai főinstruktor-helyettes békéscsabai tanítványai is. Sarkadi Árpád és Trényi Péter helyettes-instruktorok a szemináriumot követő mestervizsgán Si-Fu Máday Norbert 9. fokozatú nagymester előtt sikeresen vizsgáztak le 1. mesterfokozatra.

baci

Si-Jo Leung Ting a 2014. évben megrendezett szemináriumon egy kérdéssel búcsúzott a magyar tanítványoktól:

“Mit szeretnél kapni inkább, egy marék üvegszilánkot, vagy egy gyémántot?”

A nagymester ezzel a mozdulatsorok helyes és alapos gyakorlására, a szakmai alázatra, és a kitartásra hívta fel akkor a tanítványok figyelmét. Váratlan meglepetés a 2015-ös szemináriumon sem érte az egybegyűlteket, hiszen most sem az új, eddig még sohasem látott technikák voltak kihangsúlyozva. Si-Jo Leung Ting a legalapvetőbb technikák értelmezésével és helyes kivitelezésével kapcsolatban adott szakmai tanácsokat a tanítványoknak. Leung Ting nagymester figyelme nem siklott el a legapróbb hibák felett sem. Körültekintően járt-kelt a gyakorlók között és sokszor párba állva egy-egy tanítvánnyal, mutatta be a helyes mozdulatot, javította a hibákat fokozattól függetlenül. A szeminárium alatt a tanítványok a harc közbeni taktikák alapjait sajátíthatták el egymásra épülő gyakorlatsorokon keresztül. A gyakorlatok közötti néhány perces szünetekben pedig szakmai jellegű kérdéseket intézhettek a hongkongi Nagymesterhez.

A két napos szemináriumot nagyszabású Nemzetközi Gálaműsor zárta, melyet a Ferihegyi 1-es Terminál Rendezvényközpontjában tartottak a szervezők. A gála apropója egy négyszeres évforduló volt. Leung Ting Nagymester 55.éve kezdett Wing Tsunt tanulni, Slavko Truntic Mester 35 éve alapította meg az E.E.W.T.O.-t, Si-Fu Máday Norbert ez évben ünnepelte 45. születésnapját , és a Magyar Wing Tsun Egyesület megalapításának 30. évfordulója volt idén. A változatos gálaműsorban felléptek az E.E.W.T.O. tagországainak vezető instruktorai is saját klubcsapatukkal. Ki-ki saját műsorszámmal tisztelgett a Gyönyörű Tavasz Virága és a Nagymesterek múltja előtt, bebizonyítva azt, hogy a Wing-Tsun közössége nem csak szövetségi szinten működik. A bemutatók sorában nagy sikert aratott Si-Hing Széll Gábor és rendvédelmi csapatának közelharci bemutatója.

ons

A rendezvény fővédnöke Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár úr volt, aki Si-Fu Máday Norbertnek egy állami elismerő díszoklevelet is átadott eddigi munkásságának elismerése képpen. Si-Jo Leung Ting a gálaműsor végén elismerő szavakkal méltatta Máday Si-Fu több évtizede tartó megfeszített munkáját, mellyel a Wing-Tsun családfáját terebélyesíti. A gálaműsor záró mondata is a hongkongi Nagymester szájából hangzott el:

„Nehéz jó mestert találni, de még nehezebb találni egy jó tanítványt!”

Ugyanakkor csak az a mester, aki a szívében mindig is tanítvány marad.

Forrás: Sarkadi Árpád

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.