Kiemelt hírek

Vívó-Eb: a nők két hellyel lettek jobbak, mint a férfiak

2014. június 16. | szerző SzlobMil | Vívás

Az ötödik helyen végzett a magyar női párbajtőr-válogatott a strasbourgi vívó Európa-bajnokságon, míg a férfiak csak a hetedik helyet tudták elcsípni – adta hírül az MTI.

csanadvege

Gyémes Csanád bronzérmet szerzett egyéniben, de győzni szeretett volna…

A Szász Emese, Révész Julianna, Antal Edina, Tóth Hajnalka összeállítású csapat a 16 között előbb Izraellel vívott, és a papírformának megfelelően biztosan győzött, majd az ötödik párig szoros negyeddöntőben nyolctusos vereséget szenvedett az olasz csapattól.

Innentől kezdve már csak az ötödik hely megszerzése lehetett a cél, amit sikerült is elérni. Az ukránok ellen – amint arról a hazai szövetség a honlapján beszámolt – egy kivételével mindegyik asszót megnyerték a magyarok.

szaszcsapat(2)

Az utolsó párharcban Lengyelország volt az ellenfél. Szoros volt, de komolyan itt sem forgott veszélyben a győzelem. A lengyel válogatott is csak egy asszóban bizonyult jobbnak.

A Boczkó Gábor, Imre Géza, valamint az egyéniben aranyérmet szerző Rédli András, továbbá Somfai Péter alkotta csapat a 16-os táblán előbb legyőzte a hollandokat, majd a negyeddöntőben simán kikapott az oroszoktól. A gyengébb szereplés egyik fő oka talán az lehetett, hogy Imre Géza szerdára megbetegedett – 38 fokos lázzal vállalta a versenyt.

gezaszomorufejbe

Imre Géza falfehéren küzdött (Fotó: hunfencing.hu)

Ehhez a további két mérkőzését meg kellett volna nyernie, de balszerencséjére éppen a szakág egyik legerősebb együttesével, a franciával találkozott, amely előzőleg a spanyoloktól kapott ki, meglepetésre.

Eredmények a nőknél:

1. Románia, 2. Oroszország, 3. Olaszország, …5. Magyarország (Antal Edina, Révész Julianna, Szász Emese, Tóth Hajnalka).

Eredmények a férfiaknál:

1. Svájc, 2. Spanyolország, 3. Oroszország, …7. Magyarország (Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter).

Forrás: Sportgéza.hu / hunfencing.hu

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.