Kiemelt hírek

Vitor visszatért – fejrúgással vetett véget a legendák csatájának

2015. november 8. | szerző SzlobMil | MMA

Sokan azt mondták, hogy Vitor Belfort csak a TRT (tesztoszteron-pótló terápia) miatt volt veszélyes. Ezt a téves meggyőződést Dan Henderson ellen a 38 éves brazil szombaton, egy kőkemény, precíz fejrúgással egyszer, s mindenkorra eloszlatta.

110715-UFC-Victory-Vitor-Belfort-pi-ssm.vresize.1200.675.high.27

Miután kikapott a középsúly jelenlegi legjobbjától, Chris Weidmantől, Vitor Belfortnak nagy szüksége volt egy győztes mérkőzésre ahhoz, hogy újra a bajnok, és ezáltal a trón közelébe férkőzhessen. Ehhez az amerikai Dan Hendersont kellett legyőznie, akitől egyszer kikapott már.

Az előzetes spekulációk során arra lehetett számítani, hogy Henderson türelmesen harcol majd, és megpróbálja túlélni az első perceket, Vitor ugyanis rekorder az első menetes kiütések tekintetében. És ez így is történt: a meccs rendkívül óvatosan és lassan kezdődött, a két férfi másfél percen keresztül – Henderson pár testrúgását leszámítva – szinte egymáshoz sem ért. Szinte tapintani lehetett a feszültséget, és persze a kölcsönös tiszteletet kettejük között.

Aztán Vitor megmozdult. Elindított egy rúgást, amire Dan azt hitte, hogy testre érkezik, ezért összegörnyedt, hogy megvédje bordáit. Vitor lábfeje azonban akkorát csattant Henderson fején, hogy annak hallatán a közönség egy emberként kiáltott fel.

Belfort (25-11) pár ütéssel még megsorozta az amerikait, aki hamarosan a földön találta magát. A bírónak be kellett szüntetnie az egyoldalúvá vált mérkőzést.

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.