Kiemelt hírek

Visszatért az UFC veteránja, hogy megmérkőzzön a Down-kóros tinivel

2015. április 21. | szerző SzlobMil | MMA

Nate Quarry-nek, az UFC 2010-ben visszavonult harcosának hála egy szempillantás alatt visszatért az emberiségbe vetett hitünk, pedig már nagyon mélyre el volt ásva. A negyvenhárom éves középsúlyú veterán egy mérkőzés erejéig újra visszatért a ketrecbe, egyetlen cél vezérelte: hogy segítsen megvalósítania egy down-kóros 19 éves férfi legjobban áhított álmát: hogy szerepeljen egy MMA-s mérkőzésen.

JakeNate

Jake “The Snake” Beckmann már négy éve gyakorolt a tatamin edzőjével, Greg Walkerrel, de ennél többre vágyott: szeretett volna egy valódi MMA-s ketrecben harcolni, több száz néző előtt. Az instruktort győzködni kellett:

“Jake szinte minden közös edzésünkön megkérdezte tőlem, hogy mikor versenyezhet már végre, vagy hogy mikor harcolhat igazából.” – emlékezett vissza Walker. “Az elmúlt évek során sokszor kapta azt a választ tőlem, hogy eddzen, és majd egyszer eljutunk arra a szintre is. Pár éve edz csak, de talán senki nem edzett még olyan keményen az irányításom alatt, mint ő.” – hangzott el a WHOATV-nek (tudják, ez az a csatorna, ami hírt adott a bődületes nagy port kavaró kiüthetetlen shaolin szerzetesről is) adott interjújában.

Nagyon úgy tűnt, hogy Walkernek be kell tartania az ígéretét, de nem volt benne biztos, hogy kihez forduljon szokatlan kérésével. Végül úgy döntött, hogy az oregoni MMA-s közösséghez fordul segítségért a Facebookon.

Screen_Shot_2015-04-19_at_11.31.34_PM.0.0

Quarry (12-4 MMA) állítólag két nap elteltével jelentkezett nála. Megbeszélhették, hogy egy bemutató, baráti jellegű mérkőzést szerveznek Oregonban, április tizennyolcadikán, a “Rumble at the Roseland” nevű rendezvény részeként.

“Az életem során számtalanszor kaptam lehetőséget arra, hogy megéljem álmaimat. Örömmel tölt el, hogy most én is tudok segíteni valakinek a saját álmai elérésében” – mondta el Nate.

Az összecsapást végül a Rousimar Palhares-rajongó Beckmann nyerte, aki ellenfelét a második menetben kényszerítette megadásra egy lábfeszítéssel a takedown után:

Beckmann a nehézsúlyú világbajnoki címet is megkapta a győzelem után, majd az UFC övének másolatát is a derekára akasztották (a Go Fund Me oldalának jóvoltából). A meccsnek köszönhetően ezer dollár gyűlt össze, amit a Create the Connection nevű segélyszervezet használhat fel jótékony célokra.

“Fel szerettem volna hívni a figyelmet arra, hogy ők olyan emberek, mint mi: vannak álmaik, céljaik, érzéseik, gondolataik, stb. Ki kell törnünk a dobozból, és én megtettem az első lépéseket az ügyben.” – nyilatkozta a mérkőzés után Quarry, aki bár vesztett, de biztosan nem érzi magát vesztesnek…

 

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.