Kiemelt hírek

Világkupát nyert a magyar szkander csapat

2016. október 18. | szerző SzlobMil | Elismerés

A MOM Sportközpontban, október 15-én tartották a 13. Judgement Day szkander világkupát, ahol a magyar válogatott mindenkit lenyomott a csapatverseny során. 

szkander-fightermagazin

A világversenyen 10 ország összesen 160 versenyzője vett részt, a magyarok 43 éremmel lettek gazdagabbak – ezt még leírni is sok.

Honfitársaink hét aranyérmet, húsz ezüstöt és tizenhat bronzérmet szereztek, ezzel megszerezték a csapatkupát is. Másodikként a szlovákok végeztek, megelőzve a horvátokat.

A sportágban jövőre világbajnokságot is rendeznek Budapesten, az erről szóló szerződést múlt hét pénteken írta alá Assen Hadjitodorov, a Szkander Világszövetség elnöke és Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

A szkanderről

Sokan azt hiszik, hogy a karbirkózásnak is nevezett szkander a birkózás egyik fajtája, ami Írországból ered. A szkandert mindenki ismeri: két fél feszül egymásnak, és az győz, aki a másik csuklóját az asztal lapjára szorítja.

A szkanderes versenyzők állva vagy ülve, asztalra helyezett könyökkel indíthatnak (habszivacs alátét általában megengedett), és másik kezükkel az asztalba épített fogantyúba kapaszkodhatnak.

A csukló a rajtnál egyenes marad, úgy, hogy kilátszik a hüvelykujj bütyke, a vállak vízszintesen helyezkednek el az indításnál. Súlycsoportok és nemek szerint szerveznek versenyeket belőle, nemzetközi szabályok szerint, ezek versenyenként eltérőek lehetnek.

Forrás: Sportime.hu

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.