Kiemelt hírek

Világjátékok: megvan a 6. magyar arany Wroclawban!

2017. július 30. | szerző akadmin | Ju-Jitsu

Szűcs Kristóf szerezte a magyar csapat hatodik aranyérmét a 10. világjátékokon.

A multisportesemény 9. versenynapján a magyar jiu-jitsus – földharc kategóriában – az opent megnyerve állhatott a dobogó legfelső fokára. Szűcsnek ez volt a második érme Wroclawban, korábban saját súlycsoportjában, a 94 kilósok között ezüstérmes lett.

kep-1
A magyar versenyző magabiztos teljesítményt nyújtva jutott el az open kategória döntőjéig, ahol azzal az egyesült arab emírségekbeli Fajszal al-Ketbivel találta szembe magát, akivel a súlycsoportja fináléját is vívta, és ott vitatott körülmények között kikapott. A Los Angelesben élő Szűcs szombaton aztán visszavágott, végig kontrollálta a meccset, így megnyerte csapatunk hatodik aranyérmét.

„Arra nagyon figyeltem, hogy a döntőben minél hamarabb vezessek. Minden úgy alakult, ahogy szerettem volna. A súlycsoportaranyért jöttem Wroclawba, sajnos pénteken nem sikerült győznöm a fináléban, de összejött a visszavágás, az openben megszerzett győzelemmel” – nyilatkozta lapunknak Szűcs Kristóf.

kep-2

Negyedik lett a férfi strandkézilabda-válogatott, miután a bronzmeccsen kikapott Katartól. Gulyás István csapata az első játékrészben alulmaradt, ám a másodikat hozta, így szétlövés döntött a bronzéremről. Vitáris Norbert klasszismegoldásaival álomszerűen kezdődött a szétlövés, előnyben volt nemzeti együttesünk, de a végét a katariak bírták jobban idegekkel, és 2:1-re megnyerték a kisdöntőt.

„A szétlövés olyan, mint az orosz rulett. Hiába volt előnyünk, nem tudtuk megcsinálni, dekoncentráltak voltunk. Az utóbbi világversenyeken mindig eljutottunk a legjobb négy közé, innen kell majd fellépni a következő lépcsőfokra” – értékelt Gulyás István szövetségi edző a bronzmérkőzés után.

kep-3

A fallabdázók számára is befejeződtek az alsóházi meccsek a világjátékokon, Farkas Balázs a 25., Kiss-Máté Csenge pedig a 28. helyen zárt.

Magyarország 6 arany-, 4 ezüst-, és 4 bronzérmet szerzett eddig a 10. világjátékokon.

Forrás: nemzetisport.hu

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.