Kiemelt hírek

Ungvári Miklós Grand Prix-bronzérmet szerzett Kínában!

2014. november 25. | szerző SzlobMil | Judo

Az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós képviselte a magyar színeket a kínai Csing-taóban zajló Grand Prix-viadalon, méghozzá remekül: a harmincnégy esztendős ceglédi csillag az idén már második GP-bronzérmét szerezte meg – írja a judoinfo.hu.

ungvari2014csingtao1

A Közgép-Ceglédi VSE 73 kilogrammos judósa a kínai Csang ellen ipponnal kezdett, majd az olaszok U23-as, junior és ifjúsági Eb-érmes fiatalja, Enrico Parlati ellen is ilyen arányban nyert, így bejutott az elődöntőbe.

Ott nem bírt az idei világbajnokság ezüstérmesével, az észak-koreai Honggal, ami nem volt véletlen, hiszen Hong később a döntőben is győzedelmeskedni tudott. A bronzmeccsen Miklósnak sikerült javítania: a spanyolok vb-bronzérmes, Európa-bajnok versenyzője, Kiyoshi Uematsu volt kénytelen lekopogni Ungvári leszorítását. Így ez a bronzérem igazán fényesen csillog; megszerzése nagy lépést jelent a riói olimpia felé. Ez volt a ceglédi klasszis harmincegyedik érme az IJF (International Judo Federation) kiemelt versenyeiről. Ha ehhez hozzávesszük a világversenyeken (olimpia, világ- és Európa-bajnokság) egyéniben nyert tizenegy érmét, egész tekintélyes szám jön ki…

73 KG (16 induló)
1. Kuk Hjon Hong (észak-koreai)
2. Dirk Van Tichelt (belga)
3. UNGVÁRI MIKLÓS (Közgép-Ceglédi VSE)
3. Szun Szu-aj (kínai)
5. Kiyoshi Uematsu (spanyol)
5. Khishigbayar Buuveibaatar (mongol)
7. Enrico Parlati (olasz)
7. Gyenyisz Jarcev (orosz)

Forrás: judoinfo.hu

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.