Kiemelt hírek

Ungvári Attila GP-ezüstöt szerzett

2015. július 6. | szerző SzlobMil | Judo

Harmincöt ország kétszázegy sportolója nevezett a mongol fővárosban megrendezett Grand Prix-re, köztük két magyarral, a Budaörsi SC színeiben induló Burján Lászlóval és a Közgép-Ceglédi VSE csapatát erősítő Ungvári Attilával – írja a judoinfo.hu.

Attila (balra) volt a második legjobb aznap

Attila (balra) volt a második legjobb

Burján László a hatvan kilogrammos súlycsoportban francia versenyzővel kezdett, akinek bár sikerült egy vazari értékű (hét pontot érő dobás, majdnem ippon) dobást végrehajtani rajta, végül a harmadik percben egy ipponnal sikerült megfordítania a mérkőzést és továbblépni a második fordulóba. Ott az első hazai pályán versenyző judoka, Kherlen Ganbold legyőzte Lászlót, aki végül a pontszerző hetedik helyen végzett.

A nyolcvanegy kilogrammos súlycsoportban Ungvári Attila kínai ellenféllel kezdett, és egy ippon-győzelemmel lépett tovább a második fordulóba, ahol a kiemelt svéd versenyző, Robin Pacek várt rá. Kiegyenlített mérkőzésen a ceglédi versenyző eggyel kevesebb intést kapott, ami az elődöntőt jelentette számára.

ungvariattila2015ulanbator1

 

A német Dominic Ressel sem bírt aznap a fiatalabbik Ungvárival, egy újabb ipponnal máris a döntőben találta magát. A fináléban az olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes Antoine Valois-Fortier következett.

2014-ben a tyumeni Grand Slamen már találkoztak a nyolcaddöntőben, akkor a kanadai judós győzött és jutott tovább. Sajnos nem sikerült kiegyenlítenie Attilának a számlát, mindössze egy intésnyi különbséggel Valois-Fortier nyakába került az arany. Azonban búslakodásra nincs ok, az ezüstéremmel értékes kvalifikációs pontokat szerzett Ungvári Attila, aki várhatóan még nagy csatát fog vívni az olimpiára való kijutásért haza riválisaival.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.